Södra boulevarden

Österåkers kommun växer och nya bostadsområden tar form. Den framtida expansionen och den infrastruktur som behövs i dess kölvatten har belysts i den översiktsplan som antogs av Kommunfullmäktige våren 2018.

En viktig del av den framtida infrastrukturen är den s.k. Södra boulevarden. Den utgör den nya infarten till Österskär, efter det att plankorsningen vid Båthamnsvägen stängts, samt infart till den framtida Västra kanalstaden och Näsängen.  En åtgärdsvalstudie genomfördes i samverkan mellan Trafikverket och Österåkers kommun, vilken godkändes enhälligt den 11 februari av Kommunstyrelsen. Som ett första viktigt led i detta kommer Kommunstyrelsen den 18/3 föreslå ett uppdrag om detaljplaneläggning för Södra boulevarden.

En del är redan påbörjad med den planskilda järnvägskorsningen på Rallarvägen. Då Sågvägen är en belastad väg med många transporter till industrifastigheterna är det tänkt att Södra boulevarden ska gå söder om det idag befintliga industriområdet. Den exakta utformningen kommer utkristalliseras i detaljplanearbetet, men ett kriterie är att det ska vara en väg med god framkomlighet för alla typer av transporter. I anslutning skall det också anläggas en säker lösning för gång- och cykeltrafikanter.

Jag för en dialog med näringslivet för att åstadkomma en god helhetslösning, som möjliggör för företagarna att bedriva sina verksamheter. Jag är övertygad om att vi kommer lyckas balansera morgondagens krav på effektiv infrastruktur, samhällsutveckling och näringslivets behov på ett bra sätt genom denna kommande detaljplan.

Detta inlägg publicerades i 1 och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar