Kommunfullmäktige ikväll

Klubba

Vi har redan kommit nästan halvvägs in i juni och i kväll är det dags för vårterminens sista kommunfullmäktige. Att säga att tiden går fort är nästan en underdrift.

På ärendelistan återfinns bland annat lokala miljömål för Österåkers kommun 2015-2018. Målen har en lokal förankring även om de bygger på de nationella miljömålen. Det är övergripande mål och ett tydliggörande av kommunens lokala miljöarbete. Det går inte ner på detaljnivå utan det överlämnas till respektive nämnd och förvaltning att ta fram aktiviteter och åtgärder för att på bästa sätt inom ram bidra till att målen nås.

Vidare ska fullmäktige besluta om att godkänna markanvisningsavtalet för Hagby Äng och Kulle. Området kommer bebyggas med 300 smålägenheter med upplåtelseformen hyresrätter.

Två detaljplaner kommer upp för antagande. Dels etapp 1 av Björnhammarvarvet i Svinninge, dels Brännbackens industriområde.

Beslut om att ge uppdrag att uppföra multihall vid Näsängen väntas också tas ikväll.

Vi bifaller Medborgarförslag nr 1/2015 om utökat antal laddningsstationer för elbilar, då det också är i linje med vad som ingår i Alliansen i Österåkers budget för 2016, samt plan för 2017-18.

Som vanligt kan du se websändningen från mötet via kommunens hemsida här, eller lyssna på Radio Österåkers direktsändning på 103,7 Mhz

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s