Österåkers kommun tar ansvar för tryggheten

Väktare

Under sommaren ökar Skärgårdskommunen Österåker sin befolkning med det dubbla och trots att brottsligheten uppvisar en tydlig generell minskning finns det en oro hos en del som vi tar på allvar. Det sker också kriminell aktivitet även här, vilket vi från kommunens sida vill stävja så tidigt som möjligt. I det läget väljer Polismyndigheten att dra ner på insatser och bemanning, vilket vi anser vara helt fel väg att gå. Vi vill ge våra invånare, i alla åldrar, en större trygghet! Därför förstärker vi under sommaren med lokala väktare för att förhindra kriminalitet, öka tryggheten och motverka eventuell uppkomst av medborgargarden.

Vi tar säkerhet och trygghet på största allvar. Österåker ska vara en trygg kommun. Det är något vi inte kompromissar om.  När myndigheten som har ansvar för trygghet brister i sitt uppdrag måste kommunen stärka upp istället. Trots att det egentligen inte är kommunens uppgift i grunden. Givet det kommer vi skicka fakturan till rikspolischefen Dan Eliasson, som har ansvar för att upprätthålla lag och ordning.

Vi uppmanar samtidigt föräldrar och andra vuxna att nattvandra. Alla krafter behövs för att ge våra unga trygghet och åstadkomma en lugn miljö överlag.

Alliansen har sett att det behövs många fler poliser i landet, Moderaterna vill t.ex. förstärka med 2000 fler poliser, men regeringen gör dessvärre ingenting. Vi vill se ett Sverige man kan lita på att samhället finns där när man behöver. Sverige får aldrig vara ett land där man går omkring och känner oro. Det samma gäller självfallet även i vår kommun. Det får vi aldrig någonsin acceptera. Då måste vi vara beredda att agera.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Österåkers kommun tar ansvar för tryggheten

  1. Ronnie nyman skriver:

    Fy fan vad bra äntligen har vi en topp politiker som ser verkligheten och agerar för att göra någonting bättre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s