Företagande är grunden för välfärd

Svenskt Naringslivlogo

#osteraker #08pol #företagande #moderaterna

Snart skickas frågorna som ligger till grund för Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet ut till företagen och med anledning av det blev jag intervjuad av just Svenskt Näringsliv.

Österåker är en entreprenörskommun och att ha ett bra företagsklimat med många växande företag i vår kommun skapar jobb och ger förutsättningar för en god välfärd. Kommunen ska vara attraktiv för alla innevånare och den ska vara attraktiv att bedriva näringsverksamhet i. Jag är stolt över att vi har lyckats sänka skatten med 50 öre och samtidigt höjt både skolpeng och förbättrat ersättningar för hemtjänsten. Det hade inte varit möjligt på samma sätt i en kommun med dåligt företagsklimat och svag ekonomi.

Det är viktigt att kontinuerligt mäta och jämföra sig med andra kommuner för att se hur olika saker ändras över tid och kunna göra korrigeringar och satsningar där så behövs. Svenskt Näringslivs rankning är ett viktigt verktyg för mig som politiker och för hela kommunen. Den ringar in områden som vi måste jobba vidare med och är ett bra underlag för en fortsatt diskussion med kommunens företag.

Läs hela intervjun här

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s