Uppvaktning av Trafikverket angående Ljusterö

Pia, Elisabeth och Titti från Ljusteröinitiativet berättar om trafiksituationen på Ljusterö för Helena Sundberg, regionchef Trafikverket.

Pia Nilsson, Elisabeth Edberg och Titti Jansson från Ljusteröinitiativet berättar om trafiksituationen på Ljusterö för Helena Sundberg Trafikverket.

Idag besökte jag Trafikverket i Solna – tillsammans med representanter för boende och företagare på Ljusterö samt oppositionsrådet Ann-Christine Furustrand – för att överlämna inte mindre än 2 207 namnunderskrifter och en officiell skrivelse från kommunen till regionchef Helena Sundberg med krav på säkra gång- och cykelvägar för gående och cyklister på ön.

Det är 1660 människor folkbokförda på Ljusterö.  Under sommarmånaderna vistas drygt 30 000 personer på ön. Vägarna är smala och inga andra alternativ finns, om man vill gå eller cykla, än att göra det ute i vägbanan. Vi anser att Trafikverket trafiksäkerhetsmässigt ansvarar för de människor från hela Stockholmsregionen som befolkar Ljusterö, inkluderat sommarmånaderna. De ska kunna vistas och förflytta sig på ön utan att behöva riskera sina liv.

Österåkers kommun är en skärgårdskommun. Skärgården och Ljusterö är en regional angelägenhet. Men någonting måste göras åt trafiksituationen på Ljusterö där trafiksäkerheten brister. Ingen ska behöva riskera sitt liv för att det inte finns någon lämplig plats att gå eller cykla på Ljusterö.

Titti Jansson överlämnar 2207 namnunderskrifter för säkra gång och cykelvägar.

Titti Jansson överlämnar 2207 namnunderskrifter för säkra gång och cykelvägar.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s