Höstterminen igång med full fart

Nu står det september i våra kalendrar och i skrivande stund kämpar den i år vackra och efterlängtade sensommaren sig kvar ännu ett tag. Snart stundar hösten med vackra färger och hög klar luft. Dags att ladda upp med ved till braskaminen och mysa när tillfälle ges!

I söndags var det traditionsenlig kampanj vid Kanalens dag. Det var härligt att träffa Er alla som var där och med Ert goda humör förgyllde vårt tält. Det var strålande väder ända in på eftermiddagen då regn och blåst drog in, vilket tyvärr påverkade besökarantalet en del. Innan dess hade vi dock tillfälle till många bra samtal med väljare och att dela ut give aways och visa att vi är ”på hugget”.  Ett stort tack till alla som jobbade med iordningställande och kampanjande!

Onsdagsträffarna i lokalen har kommit igång. Första tillfället handlade om skola, som Gunnar och Kenneth höll i gemensamt, och nu i onsdags höll Conny ett pass om kommunens kultur- och fritidspolitik. Detta är ett toppeninitiativ av styrelsen och det ger möjlighet för medlemmar att lära sig mer om olika sakpolitiska områden och att lära känna andra i partiföreningen. Har du som medlem ännu inte hunnit vara på någon av träffarna så ligger schemat på vår hemsida eller på vår Facebook-grupp. Klockan 19:00 onsdagar i lokalen på Luffarbacken 5 är det som gäller.

Budget

Höst är lika med budgetarbete och vi i Alliansen kommer tillsammans att arbeta fram en långsiktigt hållbar budget för Österåkers bästa. Det ekonomiska läget är mycket gott och vi är rustade för framtiden. Vi har betalat av 3/4 av pensionsskulden och har kunnat reservera 140 miljoner för sämre tider. Soliditeten exklusive pensionsåtagandet ligger på 67%. Det är ett guldläge. Så klart har vi möjligheter att satsa och har en del tunga investeringar att göra framgent för att fortsatt kunna ligga i framkant, men det gäller samtidigt att inte i något läge drabbas av lättsinne!

Trygghet

Polisen och Armada rapporterar om en mycket lugn sommar vad gäller brott och skadegörelse, vilket känns mycket bra. Det gäller nu att det förebyggande arbetet fortsätter och utvecklas för att bibehålla detta. Kommunens nya klotterpolicy (tillika ett moderat vallöfte) statuerar att klotter och annan vandalism ska, där så är tekniskt möjligt, vara åtgärdat inom 24 timmar. Ser du t.ex. klotter någonstans är det bara att slå kommunen en signal så åtgärdas det. Kommunen har även en app som man kan ladda ner och använda för att anmäla olika saker. Det kan vara ett trasigt trappsteg till en skylt som sitter snett. Många bäckar små ger ett snyggare och tryggare Österåker.

Äldreliv

Jag var idag inbjuden på invigningen av Förenade Care:s nya äldreboende i Margeretelund. En helt fantastisk anläggning med en mycket hemtrevlig känsla. I och med LOV och de satsningar som görs och gjorts på äldreboenden ligger vi nu i en så gynnsam fas med boendeplatser att vi kan erbjuda verklig valfrihet för våra äldre, vilket så klart är mycket glädjande. (Se bilder från invigningen längst ned i inlägget!)

Kollektivtrafik

Då socialdemokraterna i Landstinget fick igenom sin bromsning av taxan i kollektivtrafiken fattas det ca 500 miljoner för kollektivtrafikens del. En höjning med en dryg hundralapp i månaden hade inneburit att Stockholm med hela sin gigantiska kollektivtrafikapparat hade gått från billigast till näst billigast månadskort. Nu står vi istället med svarte Petter i form av neddragningar. Vi från Österåker kommer naturligtvis kämpa med näbbar och klor för att det inte ska bli för stora konsekvenser för oss här ute. Vi är beroende av en kapacitetsstark Roslagsbana såväl som effektiva busslinjer.

Nu närmast väntar ett Kommunfullmäktige den 14/9. Jag kommer träffa en del av Er där. Om inte annat kan du följa sammanträdet via Radio Österåker 103,7 MHz eller via webben; osteraker.se

Vi ses!

Förenade Cares nya äldreboende i Margeretelund

Förenade Cares nya äldreboende i Margeretelund

Mikael Ottosson håller ett inspirerande tal

Mikael Ottosson (Kd), ordf. Vård- och omsorgsnämnden håller ett inspirerande invigningstal.

En av de boende - Gunnar - klipper här bandet och boendet är formellt invigt.

En av de boende – Gunnar – klipper här bandet och boendet är formellt invigt.

Jag och Förenade Cares VD Christer Henriksson.

Jag och Förenade Cares VD Christer Henriksson.

Det här inlägget postades i Äldreliv, Åkersberga, Österåker, Effektivitet, Moderaterna, Pensionär, Skärgårdskommunen Österåker, Trygghet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s