Ett nederlag för skattebetalarna.

money-down-the-drainPå kvällens Kommunfullmäktige valde oppositionen – S, V, Rp, Sd, Mp samt Skolpartiet – att inte godkänna Armadas styrelses beslut att försälja fastigheterna Hacksta 2:151 samt 2:159.

Det är naturligtvis djupt beklagligt att skattebetalarna nu tvingas till en onödig fördyring av friidrottsanläggningen som vi hoppas ska kunna stå klar hösten 2016. Sett över en tioårsperiod rör det sig om närmare 20 miljoner av skattebetalarnas pengar för att hålla någon form av vänsterideologisk prestige under armarna. Pengar som kunde gjort betydligt större nytta någon annanstans i våra kärnverksamheter.

Det känns märkligt i skenet av att det klart och tydligt framgått att försäljning endast skulle ske om köparen kunde garantera lägre hyreskostnader än Armada. Det kan heller inte rått några rimliga tvivel om att det är en friidrottsanläggning som ska byggas. Kommunen äger planmonopolet och detaljplanen säger idrottsändamål. Vi i Alliansen är tydliga – det ska byggas en friidrottsanläggning på fastigheten och inget annat. Fastigheten skulle heller inte gå att vidareförsälja på kommersiell basis då kommunen skulle ha förköpsrätt.

Armada är inga experter på att bygga friidrottsarenor, Armada är ett bostadsbolag, varför styrelsen också ville försälja dessa fastigheter. Oppositionen bakbinder alltså inte bara skattebetalarna till en onödigt fördyrad anläggning utan man underkänner samtidigt Armadas styrelses rådighet över sitt fastighetsbestånd. En anmärkningsvärd omständighet i sammanhanget är att Roslagspartiets gruppledare i fullmäktige, tillika ledamot av Armadas styrelse, godkände försäljningen i Armadas styrelse för att sedan i Kommunfullmäktige underkänna den samma…

En friidrottsanläggning kommer att byggas, men det är djupt beklagligt att ideologisk prestige och populism innebär att skattebetalarna får svälja en onödig fördyring.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett nederlag för skattebetalarna.

  1. Vi i Österåkerspartiet beklagar att skattebetalarna i Österåkers kommun ännu en gång måste bära populisternas prestigehunger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s