Krafttag mot klotter och skadegörelse

klotter

Kommunstyrelsen antog för en tid sedan nya riktlinjer mot klotter och liknande skadegörelse.

Man ska som invånare eller besökare i Österåker uppleva de offentliga platserna som snygga och trygga. Ingen form av klotter, olaga affischering eller liknande accepteras på fastigheter som ägs av kommunen eller något av de kommunala bolagen. Nytt i de nya riktlinjerna är att klotter och annan skadegörelse ska saneras inom 24 timmar.  (Inom 12 timmar om klottret kan uppfattas extra stötande). Vid till exempel kyla, som försvårar saneringen, sker sanering så fort det är tekniskt möjligt. Förskolor, skolor, tunnlar, idrottsanläggningar, badplatser, parker m.fl. offentliga platser prioriteras i saneringsarbetet.

Klotter och annan skadegörelse kommer dokumenteras och polisanmälas. Anmälda skador kommer kostnadsberäknas och skadeståndskrav kommer att ställas där det är möjligt.

Österåkers kommun uppmanar även andra myndigheter, företag och fastighetsägare att åtgärda klotter och annan skadegörelse skyndsamt. Med hjälp av riktlinjerna blir det lättare för kommunen att samordna det förebyggande arbetet mot klotter med andra fastighetsägare och aktörer.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s