Bemötande av pressrelease från Socialdemokraterna

Det känns en aning märkligt att Ann-Christine Furustrand anser sig behöva ännu tydligare besked om Säbyviken när hon under fullmäktigesammanträdet den 9/2 sade sig vara nöjd med det svar jag levererade på hennes interpellation. Det är beklagligt att Socialdemokraterna verkar försöka vinna billiga politiska poänger.

Jag redogjorde klart och tydligt att denna detaljplan, i likhet med övriga 39 detaljplaner som hanterats under min tid som Kommunstyrelsens ordförande, kommer att följa gängse strikta formkrav och processarbete. Såväl i plan- och bygglagen som i kommunallagen finns formkrav för hur en detaljplan skall arbetas fram och beslutas. Under framtagande-processen samråds i ett planärende som Säbyviken med bl.a. Länsstyrelsen, Lantmäteriet samt andra myndigheter och sakägare för att tillse att det tas fram en så bra plan som möjligt. De synpunkter som kommer fram i samrådsprocessen bearbetas och förändrar i tillämpliga delar detaljplaneförslaget. Innan detaljplaneförslaget underställs Kommunfullmäktige sker ytterligare en granskning av bl.a. Länsstyrelsen. Allt detta sker dessutom i en helt öppen och transparent process. Vad är det Ann Christine behöver mer svar på?

Det här är sådant Ann-Christine Furustrand rimligen borde känna till i sin roll som oppositionsråd, om inte innan så i alla fall efter fullmäktigesammanträdet 9/2.

Den intresserade kan se sändningen från den 9/2 (Speciellt ärendena 7 b och 7 c) på Österåkers kommuns hemsida: http://www.osteraker.se/politikpaverkan/webbsandningarfrankommunfullmaktige/webbsandningfrankommunfullmaktige20150209.4.3703867714a3a94876b4373.html

 

Pressis (S) om SÄbyviken 2015-02-10

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s