Sänkt skatt ger positiv tillväxt- och kvalitetsspiral

DS nr 2-2015 webI det senaste numret av Dagens samhälle (nr 2-2015) konstateras det faktum som vi i Österåker redan anammat, att låg och sjunkande skatt lockar människor. Desto fler människor som lockas att flytta in, desto större blir skatteintäkterna.

Österåker är en tillväxtkommun. Antalet invånare har ökat och ökar med ca 500 personer varje år och kommunens skattekraft har utvecklats från 112% (2004) till 116 (år 2014). Detta innebär högre skatteintäkter. Högre skatteintäkter gör att skatten fortsatt kan vara låg samtidigt som vi också år från år kan göra nödvändiga förstärkningar i kärnverksamheterna.

Med hjälp av konkreta finansiella mål och styrregler kan budgetarna följas upp ett smidigt och effektivt sätt, Analys av kostnadsutveckling inom olika verksamhetsområden görs regelbundet. Ett arbete pågår för att ytterligare förstärka god ekonomisk hushållning (GEH) ur både ett verksamhets- och ekonomiskt perspektiv.  Kommunen har en stark ekonomi och har lyckats göra avsättningar till pensionsskulden. Vi gör positiva resultat och har en god soliditet.

Kommunen ligger på 8:e plats i länet när det gäller skattesats. Det är inget självändamål i sig att enbart konkurrera med skattesatsen gentemot andra kommuner – man måste se helheten i form av hög kvalitet, låg skatt och attraktiv boendemiljö – men för oss Moderater är det dock principiellt viktigt att inte överdebitera skattebetalarna.

 

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sänkt skatt ger positiv tillväxt- och kvalitetsspiral

  1. Anders Rapp skriver:

    Sänkt skatt och urusla skolor och tveksam omsorg. Det är inte det samhälle som skapar trygghet och välmående för medborgarna. Det är ett samhälle för de 10% som finns högst i inkomstligan. Jag finns där, men jag föraktar alla som sänker människors trygghet när de behöver stöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s