Angående Arrivas kraftiga bantning av bussturerna.

Arrivabuss1

Från mitten av december kommer Arriva att dra in flera bussturer vilket innebär sämre turtäthet och service för  Österåkers invånare. På vissa linjer kommer upp till var fjärde avgång att försvinna.

Österåkers kommun har utan dialog eller samråd erhållit ett informationsbeslut till Trafiknämnden där det framgår att linjerna 624 c, 624 och 628 får turer indragna på morgon och eftermiddag samt att eftermiddagstrafiken kommer att glesas ut till 30-minuterstrafik istället för 20-minuterstrafik. I kommunens remiss som besvarades i våras framgick bara att en extratur med buss till 623 Österåkers kyrka föreslås dras in på grund av låga resenärssiffror.

Vi är en kommun där närmare 60 procent pendlar ut från kommunen till sina arbeten och studier. Vi är beroende av en väl fungerande kollektivtrafik som komplement till bilen. I stora delar av kommunen är buss det enda kollektivtrafikslag som finns. Det är inte acceptabelt att våra kommuninvånare hamnar i kläm på det här sättet och det är heller inte acceptabelt att det skett utan dialog med oss i kommunen. Att minska på turerna kommer innebära fler bilar på våra vägar, mer köer och utsläpp. För de som inte har bil kommer detta innebära att rörelsefriheten och livskvaliteten begränsas.

Vi har kontaktat Trafikförvaltningen hos Stockholms läns landsting för ett möte kring hur trafikförändringar för kollektivtrafik borde kommuniceras och förankras hos kommunen.

Med anledning av detta intervjuas jag bland annat i Sveriges Radio P4, Stockholm.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=103

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Angående Arrivas kraftiga bantning av bussturerna.

  1. Thorsten skriver:

    Ironiskt nog var bara dagar efter denna nyhet bussen från Mörby till Rolags Näsby (som man är tvungen att ta då 624 inte stannar i Mörby) ”full” och chauffören vägrade ta med oss som väntade.

  2. Och hur motiverar Trafikförvaltningen och Arriva beslutet om detta, som jag förstått det så går de ju samtidigt ut med information om att de skall satsa på busstrafiken så att ingen behöver trängas eller stå, det rimmar ju illa med att man då drar in turerna?

  3. Jenny skriver:

    Tack för att du reagerade på detta. Ren och skär galenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s