Frukostmöte för byggbranschen om ”Attefallshus”

I dag arrangerar Österåkers Näringslivsenhet frukostmöte för bygg-, anläggnings, el- och VVS-branschen. Även arkitekter, banker, mäklare och andra näringar som har nytta av att veta hur bestämmelserna ser ut är inbjudna till Österåkers golfklubb att lyssna på information och ställa frågor om nya byggregler samt VA i komplementbyggnader.

Branschfrukostar arrangeras av Näringslivsenheten under hela året. Se mer kommunens hemsida under näringsliv. Passar på att slå ett slag för näringslivsdagen den 7/11 på Runö Möten och konferens.

Jag får äran att hälsa alla välkomna och berätta om kommunens arbete och vikten av alla företag i Österåker.

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frukostmöte för byggbranschen om ”Attefallshus”

  1. Bertil skriver:

    Atterfallhus så funkar det senaste nytt

    Det är flera som är intresserade av att bygga Atterfallshus på 25 kvm. Men många har gett upp detta när dem fått veta vilka krav som gäller för denna nya typ av bod. Folk tror att det är gratis eftersom man inte behöver bygglov men egentligen är det inte så stor skillnad mot hur det var innan.

    Priset för en bygganmälan gör man hos kommunen och det kostar ungefär 7778 kr Ett vanligt bygglov kostar drygt 8 000 kronor. Så det är ingen större skillnad mellan bygganmälan och bygglov.

    Trots att det inte krävs bygglov måste fastighetsägaren göra anmälan, ha startbesked, slutbesked och lägeskontroll och detta är jätteviktigt. Det kräver även ritningar också. Man måste även lämna in en kontrollplan. Det är inte alla som kan ordna det själv utan måste anlita någon typ av arkitekt. 2014 09 23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s