Inledningstal på Kanalens Dag – Ekbacken

Om 14 dagar och 7 timmar är det upp till Dig att välja väg för Sverige i sin helhet, för Stockholms läns landsting och för Österåker.  Du har ett ansvar, en rättighet att välja efter eget huvud och övertygelse. Du har möjligheten att rösta på det parti som tar ansvar för hela Sverige. Senaste dagarna har vi sett rubriker som: Sverige Utklassar andra länder i Europa. Sverige är ett av världens bästa länder att bo i, Välfärden har aldrig tidigare sett så stora resursökningar som de senaste 8 åren.

Det har tillkommit 250.000 jobb och sysselsättningen har ökat, det har givit ökade skatteintäkter. En låg- och medelinkomsttagare har fått en extra månadslön mer i plånboken genom jobbskatteavdragen.

I landstinget har Moderaterna arbetat hårt för att rusta upp Roslagsbanan. För kollektivtrafiken är det för Österåker som vår aorta. Vi har sett till Österåkersbornas intresse. Andra partier i landstinget tex S och MP har röstat ner förslagen till upprustning i landstinget. Röstat ner 10 minuters trafik och dubbelspår. Moderaterna ser till hela nordostsektorns intressen. Moderaternas politik i landstinget stoppar inte i Täby.

I Österåker har moderaterna och alliansen levererat det vi lovat och lite till.
Vi har en av kommunsveriges bästa ekonomier.
Skolan och förskolan har fått historiska resursökningar sedan 2010. Aldrig tidigare har vi ökat så mycket, och ansvarsfullt. Verksamheterna har en kontinuitet. Det är glädjande att höra att förskollärare också upplever i sin vardag att vi ökat resurserna.

Vi var den kommun som ökade lärarlönerna mest under 2013 i hela landet, utan effektiviseringskrav på verksamheterna.

Vi har ökat resurserna för barn i behov av särskilt stöd. Vi satte fokus på matematik kunskaper – det gav resultatet Österåkers elever ligger över rikssnittet! Nu sätter vi fokus på läs- och skrivkunskaper i årskurs 1 & 2, färre elever i klasserna i de lägsta åldrarna, mindre barngrupper och fler vuxna per pedagog i förskolan.

Gör vill under nästa mandatperiod söka Ditt förtroende för att fortsätta ta ansvar för hela Österåker, se till att Dina skattepengar används effektivt och ansvarsfullt till våra kärnverksamheter och infrastrukturen. Vi vill fortsätta ta ansvar för tillväxt, för kvalitetsökningar och valfriheten. Vi vill minska politikens inblandning i Din vardag och öka Dina möjligheter till att välja det som passar Dig bäst. Alltså mer makt åt individen, hellre än kollektivism där politiker bestämmer vad Dina barn ska gå i skola.

I Österåker har många familjer gjort egna val till förskola och skola. Vill Du ha kvar valfriheten och öka mångfalden av utövare – Rösta på Nya moderaterna i Österåker – vi tar ansvar för HELA Österåker.

Nu ber jag att få hälsa Filippa Reinfeldt, Sjukvårdslandstingsråd, välkommen.

IMG_2690.JPG

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s