Nu startar bygget av ny friidrottsanläggning!

Jonas Bergström och Magnus Malmgren från Idrotts- och friluftsalliansen gör tummen upp för nya arenan.

Jonas Bergström och Magnus Malmgren från Idrotts- och friluftsalliansen i Österåker gör tummen upp för nya arenan.

Nu kan arbetet med en ny friidrottsanläggning vid Österåkers sportcentrum starta. Det är en anläggning som kommer att hålla SM-kvalitet med bland annat löparbanor, hoppgrop, kastbur, belysning och omklädningsrum.

Det är viktigt att denna anläggning kommer till stånd för alla aktiva friidrottare och för den framtida nyrekryteringen. Det blir en högkvalitativ anläggning till en förhållandevis låg kostnad för skattebetalarna.

Jonas Bergström och Magnus Malmgren som representerar Idrotts- och Friluftsalliansen i Österåker, blev mycket glada över beskedet, som också framgår av bilden ovan.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu startar bygget av ny friidrottsanläggning!

 1. bjornchristermolin skriver:

  Jag gratulerar kommunstyrelsens ordförande för att ha lyckats med denna satsning på idrotten i Österåker. Som före detta moderat kommunstyrelseordförande och fortfarande aktiv kommunpolitiker är jag dock tveksam till denna utfästelse. Det är valår och moderaterna i Österåker liksom på riksplanet har problem med trovärdigheten. Vi som tillhör partier som inte ingår i den styrande alliansen har stoppat ett förslag att lägga en bussterminal just där den eventuella Röllingbyleden eventuellt ska starta. Vid senaste mötet i fullmäktige stoppade vi ett hastverk om byggandet av trafikplats Rosenkälla och nu dyker detta jätteprojekt upp – ursäkta men det luktar valfläsk. När togs beslutet om idrottsanläggningen i fullmäktige är en berättigad fråga och varför ta så tunga beslut två och en halv månad före valet. Michaela, lyd ett gott råd från mig. Lägg ner alla stora projekt och löften inför valet, vi vet inte om varken du eller jag finns kvar efter valet. Det är inte juste att lägga jätteprojekt i knäet på den tillträdande majoriteten. Björn Molin kommunstyrelsens ordförande (M) 1998 – 2002

  • michaelafletcher skriver:

   För att komma från en f.d. KSO i Österåker finner jag Ditt inlägg, Björn Molin, vara precis just det som Du anklagar mig för: valfläsk. Vidbränt dessutom.
   Som ex-KSO vet Du mycket väl, att en kommun inte upphör att existera, bara för att det är val. Det är mitt jobb, därtill tillsatt av innevånarna i Österåker, att arbeta och verka för kommunens bästa på en LÖPANDE basis, utan hänsyn till ev val och andra omständigheter.

   Jag vill gärna ge Dig detta dock – jag håller fullkomligt med om, att man inte skall introducera tunga, NYA, ärenden med populistisk inriktning just före ett val., dessa är inte NYA ärenden.

   Men nu är det så, att av de 2 exempel Du drog fram, så har detta med idrottsanläggningen varit på tal sedan 2005, senast, igen, i budgetdirektiven kommunfullmäktige 16 juni – sover Du på mötena?? – och, om någon kritik för dess äntliga fullbordande skall läggas, så är det, att det har tagit för lång tid. Nu har vi lyckats framförhandla ett för kommunen strålande alternativ, som kommer att spara mycket skattepengar – skall vi då förhala det ytterligare, så att en ev. ny Kommunstyrelse skall starta från Adam och Eva?

   Detta tillhör den typ av löpande ärenden som, när de är klara, också skall behandlas och slutföras.

   Samma sak med Rosenkälla. Avtalet som har stötts och blötts fram under många och långa år och där exploatören bekostar för Kommunens utveckling upp emot 300 Miljoner kronor – det är över 7’000 kronor per kommuninnevånare.
   Igen håller jag med Björn Molins ordval. Att återremittera detta till behandling just före ett undertecknande är ett – hastverk och både oansvarigt och otillständigt.

   Det verkar, som om Björn Molin förordar, att Kommunens verksamhet skall avstanna i väsentliga ärenden, bara för att det kommer ett val. I så fall kanske Björn Molin kan mer tydligt specificera tiden före ett val, under vilken inga beslut av betydelse får fattas. Är det 3 månader? Ett år? Eller varför inte rentutav ha en radikallösning: 4 år?
   På så sätt blir ju Kommunen med dess ledning det som Björn Molin själv står för: mycket snack och ingen verkstad.

   Med vänliga sommarhälsningar – Michaela

 2. lennart berneklint skriver:

  Jippi!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s