Invigningkörde när Åsätra MK fick belyst crossbana!

Åsätra 1

Rätt utrustning på rätt plats!

I går kväll hade jag det stora nöjet att inviga den nya belysningen på Åsätra Motorklubbs anläggning. Belysningsstolparna är donerade av Österåkers kommun. Belysningen fanns tidigare på Österåkers IP och när IP fick konstgräs blev stolparna över. Jag invigde självklart med att provköra banan!  Se videon nedan som följde mitt åk 🙂

Åsätra motorklubb bedriver cross- och enduroverksamhet i Åkersberga. Man har knattebana, crossbana och endurospår. Huvudbanan för motocross är 1,5 km. Banan har funnits sedan 70-talet och har helt byggts upp av ideella krafter.

Under sommaren 2013 har klubben uppgraderat anläggningen med bl.a. omklädningsrum, duschar och spolplatta till motorcyklarna och nu sist inte minst belysning. Åsätra MK är faktiskt den enda banan i Stockholm med belysning! 2006 miljöcertifierades banan av svenska motorcykelförbundet!

Med den nya upprustade banan kan klubben stå värd för fler uppskattade arrangemang. Det kommer att – om uttrycket tillåts – sätta ljuset på Åsätra MK och Österåker i cross-sammanhang.

Har inte kört själv på många år men det sitter i ryggmärgen. Förutom glädjen att få köra själv är det roligast att se entusiasmen hos barn/unga som har passion för att köra. Att se dessa barn och unga stå vid startstaketet, varva motorerna och deras längtan att få sticka iväg – det är häftigt!

Självklart måste man provköra banan! :-)

Självklart måste man provköra banan! 🙂

Åsätra MK - Stockolms enda belysta crossbana!

Åsätra MK – Stockolms enda belysta crossbana!

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s