Fokuserade satsningar på skolan ger resultat!

M Skolsatsningen

Moderaternas förslag för skolan. (Klicka för större bild)

Idag presenterades moderaternas prioriteringar vad gäller skolan #merkunskap.

Moderaterna vill satsa extra resurser på de tidiga åldrarna. Där har vi störst chans att fånga upp bland annat läs- och skrivsvårigheter och sätta in specialistkompetens där så krävs. Satsningar framförallt på läs- och skrivkunskap och matematik prioriteras. Lärarlöner är också en fokusfråga.

Jag är övertygad om att det är rätt väg att gå. I Österåker har alliansen för ett par år sedan valt att satsa på matematik och bland annat anställdes två matematikutvecklare.  Det har gjort att resultaten i matematik jämfört med tidigare förbättrats markant. Österåker ligger en bra bit över riksgenomsnittet.

Vi har satsat rejält på löner till lärarna. Förutom det centrala avtalet lade vi förra året 14 miljoner brutto till en extra pott för lönespridning. Vi var den kommun som höjde lärarlönerna mest 2013!

Jag hoppas nu att alliansens extra satsning i budgeten på läs- och skrivförståelse i årskurserna 1 och 2 kommer ge goda resultat på kort och lång sikt. Detta i kombination med målet att antalet barn per årsanställd i förskolan minskar från 6,4 i snitt idag till 5,2, vilket ger varje barn mer utrymme och möjlighet till ännu bättre pedagogisk handledning.

 

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s