Solskiftets korttidsverksamhet och Halo

Solskiftet logo

Då var det dags för tredje verksamhetsbesöket i rad att presenteras på bloggen. Idag besökte jag Solskiftets korttidsverksamhet/Halo i Åkersberga och blev visad runt och fick information av dagens värdar för besöket: Lisa Jansson, verksamhetschef och Pia Lindholm, verksamhetsledare.

Solskiftet är ett korttidsboende med bemanning dygnet runt för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Hit kan man komma och bo ett antal schemalagda dagar och därigenom få socialt umgänge och aktivitet, samtidigt som anhöriga bereds avlastning. Man har i nuläget kapacitet för runt 25 barn och unga. I verksamheten ingår Halo som riktar sig till barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Solskiftet har fyra avdelningar och de som har en plats i verksamheten förfogar också över ett eget rum och får i möjligaste mån träffa samma personal, vilket ger en trygghet.

Samtlig personal har lång erfarenhet av olika funktionsnedsättningar och man erbjuder fortbildning och kompetensutveckling för de anställda genom den kommunövergripande funktionen Carpe som också Österåkers kommun är med och delfinansierar.

Man har ett högt kvalitets- och värderingstänk och utgår från varje individs förutsättningar och behov och upprättar en genomförandeplan med varje person med målsättningar och hur man ska jobba för att nå dessa mål.

Ett intressant besök! Jag vill framföra mitt tack för att jag fick komma och för en värdefull fördjupad inblick i verksamheten!

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s