Verksamhetsbesök vid Solskiftets äldreboende

Igår besökte jag Solskiftets äldreboende och fick en intressant genomgång av verksamheten av enhetschef Helén Jaktlund. Jag fick också möjlighet att se lokalerna och träffa anställda och boende.

Sedan våren 2013 pågår ett förändrings- och förbättringsarbete som går under arbetsnamnet SENIT 2015. Det står för Solskiftet, Engagemang, Nytänkande, Integritet och Trygghet. Det var intressant att höra att man under det gångna året lagt fokus på rekrytering av utbildade undersköterskor till verksamheten och speciellt en nyinrättad funktion med s.k. OK-undersköterskor, d.v.s. välutbildade undersköterskor med extra fokus på omvårdnad och kvalitet.

Man arbetar mycket med värdegrundsarbete och ambitionsnivån är hög när det gäller bl.a. uteaktiviteter för de äldre. Här har man också stor draghjälp av Solklart aktivitetsgrupp, som är ett socialt företag som sköter aktiviteterna några dagar i veckan med personer som under en längre tid varit arbetslösa.

Allt sammantaget ett mycket positivt besök. Jag vill tacka alla som var inblandade och som jag fick förmånen att träffa! Som kuriosa ser jag fram mot att kunna visa upp en bild på bloggen från den s.k. ”holländska parken” man anlagt och den prakt av tulpaner som lär komma i vår till glädje för boende och personal.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Verksamhetsbesök vid Solskiftets äldreboende

  1. Jenny Kowalewski skriver:

    SolKlart Aktivitetsservice tackar också för ett trevligt möte. Vi hoppas att alla äldreboenden arbetar lika aktivt som Solskiftet med varierande aktiviteter för de äldre.
    För oss på SolKlart som varit långt borta från arbetsmarknaden är det extra betydelsefullt att få sprida glädje och samhörighet, att vi gör skillnad.

  2. Helén Jaktlund skriver:

    Tack för besöket! Vi är många på Solskiftet som uppskattade det och säger välkommen åter! Men om vi lyckas få till en hel park är tveksamt, målet är ”lilla Holland”. Mål ska ju vara nåbara, har jag hört.:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s