Satsningarna på skärgårdsutveckling fortsätter

HamnenPå kommunstyrelsens sammanträde i går den 14 januari beslutades att bevilja ett bidrag till Ljusterö konstförening på 150 000 kronor till ett konstprojekt för unga. Det är ett i raden av projekt för utveckling av kulturlivet och besöksnäringen i skärgården.

Vi beslutade vidare att hos Trafikverket begära att hela vägsträckan från Ljusterö färjeläge till Åsättra hamn ska omklassas från bärighetsklass 2 till den högre bärighetsklass 1.

Som det är idag måste godset ibland lastas om på mindre lastbilar för att ta sig via de partier av vägen mellan hamnen och Ljusterö torg som har den lägre klassningen. Detta innebär onödiga fördyringar för företagarna. Då Åsättra hamn muddrats till ett större inseglingsdjup åstadkoms en viktig replipunkt för mellanskärgården och transporten av gods till och från öarna. Därför är det logiskt att även vägen klassas om och förstärks där det anses behövas.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Satsningarna på skärgårdsutveckling fortsätter

  1. BJ skriver:

    Hoppas på bättre utveckling av skärgården För att få bygga vid stränder och för att marker ska kunna undantas från strandskyddet måste det först ha gjorts en utredning om områdets värde för strandskyddet.

    Därefter ska länsstyrelsen i fråga göra en särskild prövning om strandskyddet kan upphävas eller inte.Detta är mycket dumt med tanke på att många länsstyrelser redan i dag gör långt striktare bedömningar i strandskyddsfrågor än vad regelverket faktiskt kräver.

    Kravet att nya hus i glest befolkade kommuner ska byggas intill redan befintliga byggnader måste tas bort. På många håll i landet finns det inga hus att bygga intill. Kommunerna måste få större inflytande över dispenser och Länsstyrelser ska inte stoppa kommuner Allians regeringen har misslyckade totalt med att lätta på strandskyddet i landsbygden år 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s