2014 – ett händelserikt år på många områden!

2014Låt mig till att börja med önska dig en riktigt god fortsättning på det nya året! Jag hoppas att du fick ett bra jul- och nyårsfirande! Själv har jag haft en lugn och avkopplande ledighet med mina närmaste. Granen är nu utkastad, men julbelysningen får sitta uppe ett litet tag till och sprida sitt varma sken.

2014 är inte bara ett år i mängden. Det är ett riktigt händelserikt år på många sätt. Vinter-OS och fotbolls-VM går av stapeln i år för att nämna några större idrottsevent under året. För egen del har mitt idrottsliga startat upp efter den långa ledigheten med regelbunden morgonträning. Motionscykel och träning med vikter ca en timme per dag är det som gäller.  Har man väl tagit sig i kragen är det skönt att vara igång med träningen igen.

Politiskt står vi inför Europaparlamentsval 25 maj och valet till riksdag, landsting och kommun den 14 september. 2014 går under epitetet supervalåret och med fyra val på ett och samma år är det väl en rimlig beskrivning.

Jag ser verkligen fram mot dessa viktiga val! Valet i september kommer arbetslinjen och fler jobb ställas mot bidragslinjen och sämre förutsättningar för de som ska anställa. (Framförallt unga)

Det är ett val som lokalt i Österåker kommer handla om fortsatt moderatlett alliansstyre med god kommunal ekonomi – vilket ger stabilitet och kvalitet i verksamheterna samt möjliggör långsiktiga satsningar – eller en politik som lovar runt men inte går ihop. En politik som lovar runt men håller tunt bakbinder på sikt möjligheterna att satsa och bibehålla kvaliteten, framförallt om tiderna blir sämre. För oss moderater är ordning och reda i kommunens ekonomi A och O! Vi moderater lovar inte allt till alla, men det vi lovar levererar vi!

Det är också ett val som handlar om att välja ett parti som har fokus på trygghet och brottsbekämpning. En trygghetsenkät bland 1800 invånare visar att Österåker uppfattas som en trygg kommun att bo och leva i. Vi har anställt en trygghetssamordnare som på heltid arbetar med dessa frågor och tack vare regeringens satsningar på Polisen kommer vi få ett värdefullt resurstillskott om fler poliser till Åkersberga. Trygghetsarbetet är en kontinuerlig process och det finns hela tiden förbättringspunkter varför man inte kan slå sig till ro.

Vi strävar efter att kunna erbjuda våra barn, vår framtid, den bästa skolan! Vi har gjort rejäla resurstillskott på lönesidan för lärarna och pedagogerna. Vi har gjort rejäla höjningar av skolpengen. Vi genomför riktade insatser på läs- och skrivförståelse i de lägre åldrarna. Vi har anställt matematikutvecklare som ska höja elevernas matematikförståelse.  Söraskolan storrenoveras i detta nu för att erbjuda elever och personal fräscha och ändamålsenliga lokaler. Bit för bit stensätter vi vägen fram mot målet och kommer fortsätta att vidta nödvändiga åtgärder tills vi är hemma.

Infrastrukturen är ett område som vi vill utveckla. Arbetet med fyrfilighet genom Åkersbergas centrala delar kommer starta 2014. Dubbelspårsutbyggnaden på Roslagsbanan är nu igång. Vi kommer ta ett stort tag om gång- och cykelvägar. Både centralt och längre ut. Bland annat kommer en cykelväg att byggas som gör det möjligt att ta sig till Täby och därifrån vidare in mot Stockholm för den hurtige.

Vi kommer begära förnyat mandat att fortsätta utveckla kommunen också vad gäller bostäder och handel. Stockholm växer och ska vi som kommun få del av kakan vad gäller ökade skatteintäkter och säkrad välfärd måste vi vara positiva till utveckling.

Jag ser fram mot detta intensiva år som kommer! Jag kommer att vara i toppform och taggad inför det som komma skall!

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s