Veckosammanfattning och framåtblick

Nästa vecka tar jag första spadtaget för dubbelspårsutbyggnaden på Roslagsbanan

Nästa vecka tar jag första spadtaget för dubbelspårsutbyggnaden på Roslagsbanan!

Den här veckan börjar lida mot sitt slut. I måndags klubbades Alliansens budget för 2014 samt plan för -15 och -16. En budget med rejäla satsningar (94 miljoner mer än föregående år) på kärnverksamheterna. 50 miljoner av dessa 94 är öronmärkta för skolan. Det känns bra att vara i ett läge där vi kan skjuta till mer resurser där de behövs och samtidigt ändå hålla en ansvarsfull linje långsiktigt. Det är tack vare god ekonomisk hushållning och styrning vi överhuvudtaget KAN satsa. Det får man inte glömma bort!

Staten, landstinget och fyra kommuner har kommit överens hur tunnelbanan ska byggas ut och bostadsbyggandet öka i Stockholm. Det blir nio nya stationer och 78.000 nya bostäder planeras. I ett senare skede möjliggörs en förlängning av tunnelbanan till Täby från Odenplan och via nya Hagastaden. Förhoppningsvis kommer den dras ända till Arninge.

För vår del i Österåker är dock Roslagsbanans nu beslutade dubbelspårsutbyggnad i närtid den viktigaste investeringen. Nästa vecka, den 21/11 kommer jag tillsammans med bland annat Anders Lindström, chefen för landstingets trafikförvaltning och SL, att ta det första symboliska spadtaget. Det blir dubbelspår, 22 nya tågset, bullerdämpande- och trafiksäkerhetshöjande åtgärder på linjerna mot Åkersberga samt Vallentuna. Det hela väntas vara klart i sin helhet 2018. Så klart mycket välkommet och en viktig uppgradering av ett kollektivtransportslag vi är beroende av. Detta är ett exempel på ett mycket fruktbart samarbete i Stockholm Nordost!

På måndag 18/11 kommer jag hålla öppet hus på biblioteket i Åkersberga centrum. Tid 12-13, samt 18-19. I annonsen i Kanalen hade tryckfelsnisse varit framme. Det ska vara dubbla pass den 18/11 och inget annat.

Jag önskar dig en trevlig helg!

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s