Vi tar ansvar för ekonomin på både kort och lång sikt!

Nej till strutsbeteende

Det som nu sker i USA – kombinerat med bland annat det skvalpiga ekonomiska läget som rått i södra Europa – är oroande även för Sverige och alla Sveriges landstings och kommuners ekonomi. De som till äventyrs skulle förledas tro att detta inte påverkar oss nu och på sikt, och propagerar för att det bara är att öppna plånboken och spendera, uppträder inte så lite strutslikt genom att stoppa huvudet i sanden.

Vi befinner oss i en budgetprocess i kommunen där vi i november beslutar om budget för 2014 samt även plan för -15 och -16. I en sådan process är det ansvarsfullt att lyfta blicken från det lokala och ta en titt ut mot omvärlden. Det är också viktigt att ha pensionsskulden i åtanke och avsätta medel dit. Vi måste också ha en viss buffert för sämre tider. Våra verksamheter som skola, omsorg och vård gynnas inte av ”gasa-bromsa”, d.v.s ösa på i goda tider för att sedan tvingas bromsa och skära när det går kärvare.

Ansvarsfull ekonomisk hushållning och finansierade, kloka satsningar på det som utgör absoluta kärnverksamheter ger kontinuitet, stabilitet och långsiktighet.

I Skärgårdskommunen Österåker tar den moderatledda Alliansen ansvar, på kort och framförallt lång sikt!

 

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s