Trygghetsarbetet fortsätter – trygghetsveckan inledd!

Järnvägsparken

Som jag tidigare skrev om uppfattas Österåker som en trygg kommun att bo och leva i. Det är resultatet av en undersökning som Österåkers kommun och stiftelsen Tryggare Sverige genomfört hos 1 800 slumpvis utvalda kommuninvånare.

Men vi stannar inte upp! Arbetet med att bibehålla tryggheten är en kontinuerlig process. Det handlar om allt från bättre belysning, effektiv klottersanering, synliga poliser, säkra gångvägar m.m. till förebyggande insatser av polis, kommun, föreningar och föräldrar.

Denna vecka (30/9-5/10) anordnas en trygghetsvecka i kommunen. En vecka för att förebygga brott och förstärka bilden än mer av Österåker som en trygg kommun att bo och leva i.

I kväll genomförs en trygghetsvandring där alla kan vara med och tycka till om vad som behöver göras för ökad trygghet. Tillsammans med kommunens trygghetssamordnare går man runt på olika platser och tittar på hur t.ex. belysningen ser ut, varför vissa platser känns tryggare än andra, och varför man väljer bort en del vägar. Samling kl. 18:30 för genomgång i Åkersberga centrum (där Turistbyrån var placerad i somras, till höger innanför snurrdörren som vetter mot Storängstorget)

Klockan 11-13 varje dag under veckan finns personal på plats i Åkersberga centrum för att ta emot tips om vad som behöver göras.

Övriga aktiviteter under veckan finner du i detta schema.

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s