Kommunstyrelsesammanträde i afton.

KS 130925

Fjorton punkter ska gås igenom under kvällens kommunstyrelsesammanträde. Bland annat kommer delårsbokslutet för Kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige samt hela kommunen att föredras. Noterbart är att en av våra viktigaste valfrågor – en ekonomi i balans och uppfyllda överskottsmål – uppnås återigen. Vi har koll på ekonomin!

Vi kommer besluta om förbättring av pelare i Hackstahallen till gagn för föreningslivet (främst Åkersberga Handbollsklubb som nyttjar den mest) samt skolelever.

Vi kommer också att lämna uppdrag om uppförande en ny idrottshall i Skärgårdsstad. Österåker har i dag fem idrottshallar. Med den nya hallen i Skärgårdsstad får vi en sjätte och med det ett välkommet tillskott till föreningslivet och skolan.

Ps – nu är möjligheten att väcka medborgarförslag sjösatt. Har du idéer som kan göra kommunen bättre – kom in med ditt förslag! Mer information om hur finner du här. Ds

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kommunstyrelsesammanträde i afton.

 1. Bertil skriver:

  Tips på landsbygdsutveckling i strandnära lägen förenkling!

  Om man vill bygga vid en sjö där det är lågt bebyggelse tryck i landsbygden bör det bli mycket lättare att få göra en tomtruta ungefär 50 meter från strandkanten. Det kan vara en tomtruta på ca 500- 1000 k.v.m. Beroende på hur stor fastigheterna är förstås.Där markägaren för endast ta denna tomtruta i anspråk och bara bygga inom denna tomtruta och har som skyldighet att inte bygga utanför denna tomtruta.

  Den som bygger måste verkligen hålla sig inom denna tomtruta och inte röra resten av marken fast han äger det. Då stör man inte livs villkoren för djuren och inte stör allemansrätten, på samma sätt eftersom det finns en fripassage.

  Om man bara håller sig till tomtrutan och inte rör resten av marken. Där skulle det vara mycket lättare att få ett bygglov och strandskyddsdispens än vad det är i dag. Om man inte håller sig inom tomtrutan (den privata zonen) då kan man få räkna med dyra böter som straff.

  Det är viktigt att tomtrutan markeras så att det verkligen syns att det är en tomtruta och att man håller sig innan för den. Det skulle det vara lätt för tjänstemännen att kolla detta genom flygfotografering eller att någon passerar och ser att någon byggnad är utanför tomtrutan och då får man betala dyrt och återställa så att man blir tvungen att hålla sig till tomtrutan.

  Att man verkligen lämnar en fri passage och bara håller sig till tomtrutan borde det också vara ett särskilt skäl för dispens. Reglerna för landsbygdsutveckling i strandnära lägen (LIS) bör förenklas ytterligare genom att kommunen och Länsstyrelsen skulle ha ett samarbete istället för att Länsstyrelsen ska överpröva de dispenser kommunen har godkänt. Man kan inte ha två olika myndigheter det blir för rörigt och det försvårar landsbygdsutvecklingen i onödan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s