Österåker upplevs som en trygg kommun att bo i!

trygg

Österåkers kommun och stiftelsen Tryggare Sverige har nyligen genomfört en under-sökning hos 1 800 slumpvis utvalda kommuninvånare om den upplevda tryggheten i kommunen. Slutsatsen är att Österåker upplevs som en trygg kommun att bo i!

Det är en positiv feedback så klart på det arbete som lagts ned och läggs ned på trygghets-skapande åtgärder! Kommunen har sedan ett år tillbaka en tryggsamordnare; Lena Brodin som punktmarkerar frågan och fungerar som kittet i trygghetsfrågor mellan kommun, polis och föreningar. Det har gett resultat.

Kommunen arbetar bland annat aktivt med försköning och nyanläggning av planteringar och publika miljöer i stort, bättre belysning samt klottersanering. Polisen har arbetat preventivt enligt den s.k. Linköpingsmodellen och gjort hembesök m.m. till föräldrar vars ungdomar t.ex. använt narkotika, vilket är en effektiv långsiktig metod.

Kommunstyrelsen fick en genomgång av undersökningens resultat vid det senaste sammanträdet av Lena Brodin. Resultatet uppdelat på olika boendeområden gicks igenom. Ett genomgripande förbättringsområde som lyfts fram av samtliga områden är att man önskar en mer närvarande, tillgänglig och synlig polis i kommunen. Gäller såväl stationens öppethållande som poliser generellt i yttre tjänst. Det faktum att poliser också emellanåt förflyttas härifrån att tjänstgöra i andra kommuner är knappast tillfredsställande i långa loppet. Detta är något som kommunstyrelsen kommer att föra vidare till polisen centralt.

Läs mer på www.osteraker.se 

Det här inlägget postades i 1 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Österåker upplevs som en trygg kommun att bo i!

  1. Ping: Trygghetsarbetet fortsätter – trygghetsveckan inledd! | (M)ichaela's

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s