Nedslag i verkligheten

Som politiker skulle det kunna vara lätt att anlägga rätt betydande skygglappar om man uteslutande hade politikens perspektiv på saker och ting. Själv har jag en bakgrund som reseledare, jag har arbetat inom event och projektledning och som sköterska inom vården och det är värdefulla erfarenheter känner jag att ha med sig in i förtroendeuppdraget jag nu har.

Varje dag som går är dock en dag längre från min tid i t.ex. vården. Jag tycker därför att det emellanåt är viktigt att avsätta tid att göra en ”prao” i olika verksamheter och få en känsla för läget. Man kan kalla det att göra ett nedslag i verkligheten. Man blir så klart inte världsmästare på det man provar på under en dag eller kväll, men man får ändå lite mer känsla av vad det handlar om. Jag har t.ex. åkt med polisen som observatör under helgkvällar, jag har praktiserat i skolan och i går fick jag en inblick i äldrelivs verksamhet genom att praktisera på korttidsavdelningen.

Framför allt ville jag bilda mig en uppfattning om vårdtyngden. Ofta överförs väldigt sjuka patienter för tidigt från Landstinget till vår kommunala verksamhet. Har man sett det med egna ögon är det lättare att också lägga än mer tyngd bakom orden i samtalen med just Landstinget om detta faktum. En bra och givande dag där jag gjorde allt från att bädda sängar till tvätta patienter m.m. som vore jag en del av vårdteamet.  Jag vill tacka enhetschefen Birgitta Brådhe för gårdagen och för det fantastiska arbete som hennes fina team utför! Jag kommer inom kort tillbaka för ytterligare ett pass och för att lyssna ännu mer på vad personalen har att säga.

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s