Höstlov!

Vecka 44 har inletts och denna vecka har skolorna höstlov. Det som tidigare i jordbruks-samhället var instiftat som en ren arbetsvecka för barnen, där de bl.a. förväntades hjälpa till att bärga skörden, har nu blivit en möjlighet till paus, reflektion och rekreation.

Det har varit en avkopplande och trevlig helg där barnens aktiviteter stod i centrum. Bland annat innebandymatch där Ackers vann med 7-4 mot Danderyd. Ett halloweendisco. En hockeymatch på Österåkers sportcentra mellan Österåker och Vallentuna, där det vid full tid stod 4-4 och min gudson i Vallentuna till sist avgjorde till 5-4.  (Just igår måste jag medge att jag var lite Vallentuna-fan också…)

Nu stundar en vecka med höstlov för barnen och lite jobb för mig där jag med Stockholm Nordost talar Arninge resecentrum med Täby som regionens kärna. Läs mer här.

På onsdag 31/10 är det Ung i Roslagen, en konferens som varje år ambulerar i nordost-kommunerna och i år är det på Berga teater i Åkersberga. 200 personer har anmält sig och konferensen riktar sig till lärare och vuxna i vårt område. Programmet innehåller bl.a. kunskaper om förebyggande arbete och en förhandsvisning av en sajt om drogupplysning, framförallt om cannabis som är det vanligaste drogen bland ungdomar idag. Sajten riktar sig till alla vuxna. Det är Österåkers kommun, tillsammans med Folkhälsoinsitutet och Karin Falck som ligger bakom den. Läs mer här.

Även om den går av stapeln först nästa vecka vill jag redan nu slå ett slag för skolmässan den 8/11 kl 16:00 på Berga Teater. Läs mer här.

Sist men inte minst – höstlovet är en tid för rekreation och att ladda batterierna. Tips på aktiviteter under perioden finner man bland annat här.

Jag hoppas alla får en bra vecka oavsett om man är ledig eller jobbar!

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s