Rätten till heltid

I dag skriver moderaternas nye partisekreterare, Kent Persson HÄR om rätten till heltid och att han anser att moderatledda kommuner ska gå före och stå för trygghet och rättvisa som arbetsgivare. Jag håller med.
I Österåker har vi genomfört en undersökning om antalet deltidsanställda och hur många av dem som önskar gå upp i tid eller till heltid. Av de knappa 400 berörda vill knappt 100 personer få ökad arbetstid. Undersökningen visar att några av dessa 100 vill gå ner ytterligare i tid med bibehållen lön. Dessa 400 personerna idag arbetar inom förskola, skola och omsorgen.
Presic som Kent Persson varit ute på besök i verksamheter har också jag i mitt tidigare liv arbetat inom sjukvården och äldreomsorgen. jag vet att det är ett tungt arbete, men som alla vet handlar det om att klara sig på sin lön, kunna påverka sin egen situation. Vad som är bra för den ena är inte alltid bra för den andra. För att bli en attraktiv arbetsgivare behöver vi titta på många olika delar, få in förslag från de som arbetar inom dessa ovan nämda yrken på vad som skulle passa dem och utifrån det också kunna genomföra och erbjuda mer eller mindre tid, allt för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Vår personalenhet arbetar med att erbjuda, så långt som möjligt, heltid. Ibland på samma enhet där man redan arbetar men också inom andra eneheter. Arbetet fortgår och resultat av detta kommer att redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskott under våren där analyser och kostnadsbedömningar också görs. Med de jobbskatteavdrag regeringen genomfört har också de disponibla inkomsterna ökat och mest för de som låg eller medelinkomsttagare, Österåkers kommun vill att människor ska kunna påverka sin egen livssituation och ta eget ansvar och vi ska också använda oss av våra skatteintäkter effektivt och klokt.
Michaela Fletcher Sjöman 2012-04-22

Det här inlägget postades i Österåker, Heltid/deltid, kommun, Moderaterna, Trygghet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s