Kortfattat nyhetsbrev v.16

Noterat från KSO
Detta är en ny form av kortfattat nyhetsbrev. Här är tanken att skicka ut aktuella händelser på beslut som fattas i Kommunen. Idag på KSAU beslutas om bland annat följande;

Ombyggnationerna av Tråsättra- och Sjökarbyskolans kök
Måltidsenheten har arbetat ambitiöst och strategiskt med skolmat, priser och nöjdhet. Kommunen tar ansvar för skolan och genom att förbättra skolmatköken samt leverera näringsrik kost så ökar vi elevernas möjlighet att prestera bättre i skolan. Skolköken strävar efter att minska matsvinnet och därmed kostnaderna, med ombyggnationerna möjliggörs detta.

Jämställdhetsplan
En ny jämställdhetsplan beslutas om enligt lag. Jämställdhetsarbetet för Österåkers kommun är viktigt och ska, i enlighet med kommunens jämställdhetspolicy, främja kvinnors och mäns lika rätt i en rad frågor på arbetsplatsen. Den ska även se till att medarbetarnas erfarenheter och kunskaper ska tas till vara och att ingen blir utsatt för trakasserier, diskriminering eller särbehandling.  Planen är styrande för målen i nämndernas handlingsplaner.

Piltokommunen
Österåkers kommun ansöker hos Tillväxtverket om att bli utvald till en av 20 pilotkommuner i Sverige för utveckling och samordning av offentlig och kommersiell service i gles- och landsbygd. Österåkers kommunens Vision 2020 har målet att vara ”den mest attraktiva skärgårdskommunen” avseende att attrahera företag, invånare och besökare. Det finns många områden där man kan arbeta med att öka tillgängligheten och tillväxten i skärgården. Vi hoppas att ett pilotprojekt som detta kan gynna kommunen och dess invånare.

Utöver detta fattas även beslut om ett antal planuppdrag.

OBS: Dessa ärenden tas upp på KSAU och de flesta ärendena går vidare både till kommunstyrelsen  den 2 maj och kommunfullmäktige den 21 maj.

 

Vänliga hälsningar

 

Michaela Fletcher Sjöman (m)

Det här inlägget postades i KSAU. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s