Kommande vecka

Kommunstyrelse
Kommande måndag sammanträder kommunstyrelsen med en diger dagordning. Handlingar ca 5 cm tjocka ska avhandlas med bland annat avfallsplan, avfallsföreskrifter,
detaljplan för Östra Kanalstaden Etapp 1, tillsättande av arbetsgrupp för arvoden för  förtroendevalda mandatperioden 2014-2018, svar på motioner och inte minst budgeten för nästa år. Handlingarna finns att läsa HÄR.
I år för första gången har vi möjliggjort för oppositionen att deras budget ens kan vara fråga för beslut. Tidigare har de kunna lägga sin budget (efter att ha sett vår ska noteras) först på kommunfullmäktige vilket inneburit att endast vår budget har följt kommunallagen om beredningstvånget, dvs att den nu kommer avhandlas i  kommunstyrelsen först.

Mitt budgetförord kommer strax läggas upp här.
I övrigt blir det spännande med ny sammansättning av ledamöter i kommunstyrelsen. Nu  har ett lokalt parti, RP, utsett ny ersättare till kommunstyrelsen i form av Stefan Cronberg. Vi kommer att välkomna honom till hans första kommunstyrelse sedan han avgick som  kommunstyrelsens ordförande (för moderaterna) för 25 år sedan.  Mer finns att läsa HÄR och HÄR.

Visit Roslagen AB
I det nybildade bolaget Visit Roslagen blev jag invald som  i styrelsen och ska på måndag  på det första styrelsemötet sedan vi konstituerade oss. Allt om Visist Roslagen AB finns att läsa HÄR.

Medarbetarundersökning
redovisas för mig på måndag. Kommer att bli intressant att se vad resultatet är och inte  minst vad vi kan arbeta med för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Utbildning i krisledning
Kommunstyrelsens arbetsutskott är också krisledningsnämnd. Vi får en genomgång av vad vår uppgift är om det är kris eller extraordinär händelse, ansvar och roller.

SKL Kongress
Hålls vart 4:e år och detta blir min första som ombud på denna kongress som hålls i  Norrköping. Hit kommer alla ombud från hela Sverige. Rapporterar mer från Norrköping.

Näringslivsdagen 10 november
För :e året i rad hålls Näringslivsdagen i Österåker. I år får vi nöjet att välkomna  Handelsminister Ewa Björling (M) som huvudtalare på dagen. Jag inledningstalar på temat för dagen; Vägen till Nya Markander. Mer om dagen och anmälan kan du finna HÄR.

Ett Tryggare Österåker
På fredag är det dags för det första steget mot Ett Tryggare Österåker. Skrev om det tidigare HÄR.

Veckan avslutas med att begrava min morbror.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s