En kväll i verkligheten

En fredagskväll nyligen fick jag möjligheten att åka tillsammans med kommunens alkohol-handläggare och polisen för en så kallad krogkontroll. Vid 9-tiden på kvällen satte vi oss i en polisbil i Åkersbergaför att besöka krogar och nattklubbar i centrala Åkersberga, för att vara tillbaka hemma vid 03:00.

Det var en nyttig erfarenhet att få se hur polisen arbetar en fredagskväll och jag fick även större förståelse för hur arbetet med alkoholhandläggning går till.  En krogillsyn innebär att alkohol-handläggaren kontrollerar att krogarna bland annat håller ett varierat matutbud, att kassorna stämmer, att ansvarig finns på plats och polisen kontrollerar ålder, nykterhetsgrad (låter märkligt) och om det finns så många väktare som det ska vara. Det var roligt att se vilken god kontakt vår handläggare hade med krögarna och samarbetet med polisen var också ovärderligt.

Precis som jag regelbundet besöker andra verksamheter så är den offentliga miljön kvällstid lika viktig att förstå sig på om man som jag med relativt små barn och ett jobb med mycket kvällsarbete inte direkt är ute på kvällarna/nätterna. Jag har varit ute och nattvandrat tillsammans med Rotary och andra vuxna men då har det varit för att finnas tillhands för de yngre ungdomarna. Nu fick jag alltså chansen att vara ute med våra  tjänstemän och polisen och ser vilken trygghet de ger att de visar sig ute bland folk som är ute och roar sig. Det ger en ökad trygghet för oss österåkersbor.

Tackar både polisen och vår tjänsteman för studiebesöket!

Det här inlägget postades i Österåker, Blandat, Rotary, Trygghet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En kväll i verkligheten

  1. Rikard Hervidsson skriver:

    Måste vi åka till Stockholm för att äta gott med våra vänner, och representera i Åkersberga. Har alltid ätit på MM Bar och Bistro. Gillar ej ölhak när vi är ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s