Sista ruschen inför sommaren

Idag har vi både haft AU (kommunstyrelsens arbetsutskott) och kommer under dagen även avklara KS (kommunstyrelse) samt KF (kommunfullmäktige). Ordning för dessa möten räknas i s k tåg. I början av året räknar man tåg 1 och sedan fortsätter de under året. Eftersom tågen går in i varandra så är det väldigt praktiskt att ha dessa numreringar så man vet i vilken turordning vilket möte ska hållas.
Först hålls AU sen KS och sist KF, däremellan sker förberedande möten av olika förslag med olika lång intervaller emellan. Idag hålls AU inför KS i augusti samt ett extra KS inför KF ikväll.

På AU idag fattade vi beslut om att se över trafikanordningen för skolor och förskolor vid Tråsättraskolan och Bergsättraskolan, där har många föräldrar hört av sig ang trafiksituationen utanför skolorna med anledning av den nya Bergsättraskolan som invigdes i augusti 2010. Uppdraget var att se över förutsättningar för förbättringar/förändringar av befintliga vägabslutningar.

Vi har även givit uppdrag att utreda en pengfinansierad biblioteks- och fritidsgårdsverksamhet (som de har infört i Nacka och Upplands Väsby). Det innebär att biblioteket och fritidsgårdarna får betalt efter antal besökare bland annat. Detta för att öka valfriheten och inte minst tillgängligheten för våra kommuninvånare.

Idag har också givit uppdrag att utreda Aspergerverksamheten. Är det så att fler barn diagnostiseras med bland annat Asperger ska vi se över möjligheterna att starta ytterligare klasser om det finns behov.

På vårt extra kommunstyrelsesammanträde tog vi beslut om en ny nämndsorganisation då vår tidigare ambition och beslut om att ingå i södra roslagens miljö och hälsoskyddsnämnd, (SRMH) uteblivit. Till en början var tanken med SRMH att det skulle vara en stor nämnd rör hela södra roslagen dör Vaxholm, Täby Vallentuna, Norrtälje och vi skulle ingå. Det skulle bli stora samordningsvinster och en möjlighet till ökad kompetensförsörjning av personal. I dagläget ingår endast Täby och Vaxholm i SRMH och bland annat av den anledningen beslutade vi nu att inte ingå i denna gemensamma nämnd. Samtidigt som vi nu tagit detta beslut återinrättar vi miljö- och hälsoskyddsnämnd i Österåker samt att ta tillbaka plan- och exploateringsärenden till kommunstyrelsen och vilket resulterar i att också byggnadsnämnden återuppstår. Detta togs i politisk enighet, utan diskussioner, på kommunstyrelsen den 20 juni.

Nu befinner jag mig på kommunfullmäktige och avslutar här för att återkomma inom kort.

Det här inlägget postades i Österåker, Blandat, kommun. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Sista ruschen inför sommaren

 1. Ping: Sammanfattning av min första tid… « (M)ichaela's

 2. Annelie skriver:

  Alltså, orka lägga ner energi på att gå på Michaela om det som beslutades när hon inte var KSO..

  Detta med tavlorna var ju något, som jag förstått det, IGS tog beslut om i egenskap av dåvarande KSO.

  Men visst vill även jag har svar på frågan, hur man kunde fatta ett beslut på att köpa in konst för 10 miljoner och endast lägga 1,5 miljoner på barn med särskilda behov och tycka det är en jättesatsning?

  Jag tycker inte Aspergersverksamheten fungerar som den är tänkt från början. Detta grundar jag mig på att jag haft min son där under ett läsår och det var hans sämsta läsår någonsin.
  Att ha en chef på den verksamheten som har inställningen att det är föräldrarnas fel om det inte fungerar för barnen på denna verksamhet är så fel och skuldbeläggar bara föräldrarna ännu mer.

  Att dessutom möblera om i klassrummet under ett höstlov och ta bort saker som skänkt barnen trygghet är inte heller i mina ögon gjort av någon eller några som har erfarenhet eller kunskap i hur barn med diagnoser fungerar..

  Så vad vill jag då ha sagt med detta? Det undrar jag också, men mest är det väl att se skillnaden på IGS och MFS. För trots allt är dom två inte siamesiska tvillingar.. 🙂

 3. Anonym nedtystad kommunanställt & förälder som vägras svar skriver:

  Nej, nu struntar jag i detta. Tar upp alldeles för mycket negativ energi.

  Kommer lämna över alla mina anteckningar, ljudupptagningar och kontakter till medierna så får vi se om dom kan få några svar istället.

 4. Anonym nedtystad kommunanställt & förälder som vägras svar skriver:

  I så fall ber jag om ursäkt om det är så (i simhallsärendet), men du svarar fortfarande inte på mina frågor.

  Att ha som policy att hota anställda (genom tjänstemän) och sen vägra besvara deras frågor då de vill vara anonyma är Fegt, oansvarigt, uselt och rent ut sagt ynkligt för en person som påstår sig jobba för folket i kommunen Michaela.

  F E G T!

  Jag hoppas ryktena om att Janne Josefsson och Uppdrag Granskning tittar på detta med hoten, då det skulle bli en jävligt bra story!

 5. Anonym Förälder & Kommunanställd skriver:

  Bra att Ni ÄN TLIGEN fattar att Ni gjort bort Er angående Aspergerverksamheten. Men vad svarar du oss föräldrar vars barn inte fick plats nu i år?!

  …Och hur motiverar du att Ni tänkt köpa konst för 10 mille och sen ha mage att påstå att en satsning på barn med särskilda behov på 1,5 mille är en JÄTTEsatsning???

  Ska bli intressant att se om du vågar publicera denna kommentar, med tanke på ditt och dina kollegors försök att censurera oss tidigare så gissar jag på att du inte vågar.

  • michaelafletcher skriver:

   Hej Anonym förälder och anställd!

   Som du ser har jag nu publicerat din kommentar. Jag uppskattar självklart att man själv vågar skriva sitt namn.

   • Anonym nedtystad kommunanställt & förälder skriver:

    Jag skulle gärna skriva mitt namn men som du vet Michaela så skiter Ni fullständigt i meddelarfriheten i kommunen och har skickat ut tjänstemän för att hota oss som jobbar i kommunen med ”konsekvenser” för de som kritiserar verksamheterna. Det finns många många i kommunen som upplevt detta. Därför Michaela så vill jag inte skriva mitt namn, jag tycker om mitt jobb och vill inte ta reda på vad dina tjänstemän menar med ”konsekvenser” för dem som pratar. Du har även tvingat personal i simhallen att ta bort flygblad som uttryckte kritik mot dig och kommunstyrelsen, vart är meddelarfriheten då?

    Jag vill inte ta ifrån dig att du hade modet att publicera mitt förra inlägg, det applåderar jag, och det är bra att du nu insett att barn i behov av särskilt stöd tar stryk i dagens Österåker. Men kom igen, du svarade inte ens på min fråga i kommentaren ovan och det försöker du stryka över med att jag inte skrivit mitt namn. Fegt Michaela Fletcher Sjöman, fegt!

    Få se nu om du publicerar detta…?

   • michaelafletcher skriver:

    Hej,
    Även denna publiceras.
    Oerhört beklagligt att du vill vara anonym och jag bevarar inte anonyma inlägg och kommentarer.
    Vill ställa en motfråga: Du påstår att jag varit i simhallen och tagit bort flygblad. Såg du det själv? Jag har hört detta förut och det skulle varit den 10 april. Personen som påstår detta har själv bett om ursäkt för lögnen (finns diareifört på kommunen) För Din information var inte ens där den dagen! Så håll dina lögner och påståenden för dig själv om du inte själv har bevittnat detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s