Nu har jag tillträtt

Ett nytt år och för mig en ny epok är inledd, åtminstånde i arbetslivet. Jag har nu formellt tillträtt som ordförande i kommunstyrelsen i Österåker. Detta är ett mål som är uppnått efter den valrörelse och det arbete jag tillsammans med andra moderater har arbetat för och nu inleds nästa etapp nämligen att genomföra det vi gick till val på.

Jag har nu varit i tjänst i hela 8 (åtta) dagar och hunnit bli 45 år också (fast då jag tillträdde var jag 44 🙂 ).

Högst på priolistan står: Skolan. I själva verket är det HELA Österåker och alla våra verksamheter som är viktigast men som alltid bör man ha en priolista för att kunna genomföra det man vill åstadkomma. Vi har valt att prioritera skolan och givit det området både prioritet och dignitet genom att vi nu också tillsatt ett kommunalråd med särskilt ansvar för utbildnings- och kultur frågor.

Det har skett en del förändringar inför denna mandatperiod där vi visar att det är viktigt med en politisk styrning och att det också kräver en uttalad arbetsinsats för de olika uppdragen. I andra kommuner har man valt att tillsätta fler kommunalråd som ordförande för olika nämnder och styrelser. I Österåker har vi två kommunalråd varav det ena kan liknas vid Stockholms ”skolborgarråd” och ett kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande resterande ledande politiker sitter som ordförande i olika nämnder. Vi vill tydliggöra att det är en politiskt styrd organisation och vi moderater arbetar för att vi ska bestämma mindre och människor ska få mer makt över sin egen vardag.

Moderaternas lag är formerat

Vid kommunfullmäktige den 13 december valdes samtliga ledamöter till nämnder och styrelser som nu också tillträtt vid årsskiftet. Det moderata laget som nu kommer att vara med och forma Österåker består av en bra blandning av gammalt och nytt. Nedan följer vilka som valts till de olika uppdragen.

Kommunfullmäktige:  Ingela Gardner Sundström, ordförande, Johan Boström, vice ordförande
Kommunstyrelsen:  Michaela Fletcher Sjöman, ordförande
Samhällsbyggnadsnämnden:  Jan Olov Sundström, ordförande, Gunnar Fristedt, vice ordförande

Kultur- och Utbildningsnämnden:  Peter Rönnlund, vice ordförande
Vård- och Omsorgsnämnden:  Christina Funhammar, vice ordförande
Socialnämnden:  Helena Jungenstam, ordförande
Produktionsstyrelsen:  Kenneth Netterström, ordförande
Armada:  Lotta Holmgren, vice ordförande
Österåkersvatten:  Bror Jansson, ordförande

Utöver detta innehar moderaterna också ordförandeposten i:
Valnämnden, Skärgårdsrådet, Trygg i Österåker och Näringslivsrådet.

Framtiden

Min närmaste framtid kommer att innehålla många möten både med kommuninvånare, företagare och tjänstemän. Min fokus kommer att ligga på att lägga grunden för denna mandatperiod och ta fram mätbara mål och delmål. Jag inser att tiden ska räcka till mycket och helst mer än vad som är genomförbart. Det leder till att bloggen inte kommer att uppdateras lika flitigt som under valrörelsen men min ambition är att föröka uppdatera då och då men nyheter, tankar och kommande beslut.
På måndag den 10 januari har jag min första kommunstyrelse. Inte särskilt många ärenden på dagordningen men tillräckligt många för att det ska kunna bli lite diskussioner.

Så på återskrivande!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nu har jag tillträtt

 1. Håkan nordström skriver:

  Nu kan du snart unna dig något fint! Med löneförhöjning och allt.Giriga svin låter också NÖFF NÖFF

 2. sune skriver:

  Rösta på Michaela! de gör skillnad… i hennes lönekuvert!

 3. sune skriver:

  E du helt jävla barnslig i huvet eller?

 4. Peter Karlin skriver:

  Grattis till den fantastiska löneökningen! Hoppas du klarar av att leva upp till dom drastiskt ökade förväntningarna från befolkningen på din arbetsinsats. Din tidigare lön var ju uppenbart för låg.

 5. Anna Skarin skriver:

  Jag hoppas verkligen att du hinner blogga ofta om dina tankar kring ditt viktiga ämbete! Bra med transparens tycker jag. Lycka till och grattis på födelsedagen i efterskott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s