Våra viktigaste frågor

i Österåker:
Skolan – I Österåker ska skolorna vara så bra att alla elever kan bli godkända i alla ämnen. Vi kommer därför att höja skolpengen för att bl.a. bättre ta vara på de möjligheter som IT-tekniken ger. Vi kommer också att satsa extra resurser på elever i behov av särskilt stöd så att alla verkligen får chansen att klara skolan med godkända betyg. Och valfriheten slår vi fortsatt vakt om.

Trygghet – Det är tryggt att bo i Österåker. Upplevd och faktiskt trygghet ska hålla samma nivå. Därför förbättrar vi den gemensamma miljön och gör den tryggare så att fler ska vilja vara ute även när det är mörkt. Ju fler som är ute desto tryggare kommer det att kännas. Till detta kommer satsningar på bra förebyggande verksamhet för barn och ungdomar. Och fler poliser på gator och torg.

En ekonomi i balans – Med hårt arbete har vi fått god ordnig på kommunens tidigare dåliga ekonomi. Därför kan vi nu arbeta vidare med att höja kvalitén i alla verksamheter. Nu blir det fler förskollärare i förskolan och avgiftsfria trygghetslarm för dom äldre. För att bara nämna ett par saker. Våra löften ska genomföras med bibehållen kontroll över ekonomin. Därför lovar vi inte allt åt alla. Men vi håller vad vi lovar.

Här kan du ladda ner vår Framtidsprogram

i Riksdagen:

Jobb åt fler – Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Vi vill att fler människor ska kunna känna stoltheten i att ha ett arbete att gå till. Därför vill vi fortsätta sänka skatten för vanliga löntagare och ta ansvar för de offentliga finanserna. Den som har hamnat utanför arbetsmarknaden ska alltid få stöd att komma tillbaka. Om det blir mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Sverige kan fler få jobb. En röst på Moderaterna är en röst på jobben.

Bättre välfärd – I ett föregångsland har alla människor tillgång till en bra skola och sjukvård. Vi vill förbättra kvaliteten i den skattefinansierade välfärden. Köerna i sjukvården måste kortas så att alla människor kan få bra sjukvård i tid. Vi nöjer oss inte förrän alla svenska skolor klarar av att ge varenda elev bästa tänkbara start i livet. Moderaterna har förslagen som tar oss dit.

Trygghet i vardagen –  Vi nöjer oss inte förrän alla brott bekämpas. Tidigare insatser mot ungdomsbrottslighet i dag förebygger allvarlig brottslighet i morgon. Därför vill vi stärka det förebyggande arbetet. Våra satsningar för fler i arbete och bättre skolor är viktiga för att få bukt med brottslighetens grogrunder. Sverige ska bli ett tryggare land att växa upp och leva i.

I Landstinget:

Vårdval – Ökad tillgänglighet och förbättrad kvalitet

Kollektivtrafiken – dubbelspår på Roslagsbanan, Äntligen!, Fler och tätare busstrafik

Stark ekonomi – Hittills i lansdstinget har Finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd lyckats med en ekonomi i balans även i Landstinget. Moderaterna står för stabilitet och ansvar.

Rösta moderat när som helst denna vecka! – Kryssa gärna nr 1. på valsedeln i kommunvalet – Kryssa Michaela

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s