Debatt i radio Österåker

Idag mellan 12 och 15 har vi debatterat i Österåker (repriser här) med de övriga 8 partierna i Österåker fullmäktige. Det var till en början lite segt då alla nio partier fick chansen att på 200 sekunder tala om varför man ska rösta på respektive parti.

Sedan satte det lite mera fart på debatten när ett knappt tiotal frågor ställdes till alla partier och vi sedan fick ställa frågor till valfritt parti.
Det gladde mig att jag fick besvara ett par och där jag också fick både vänstern och s mållösa!  En enkel fråga till S om varför de i sitt valprogram skriver ”Vi utgår från ett medborgarperspektiv” men ändå valde att rösta nej till möjligheten för våra kommuninvånare att välja omsorg och hemtjänst. Svaret uteblev. Intressant. Sedan var det dags för radiolyssnarna att ställa frågor och ett par lyssnade uppenbarligen på oss där en av frågorna var: ”Varför har ni över 50 planer på gång?” Här fick kommunstyrelsen ordförande Ingela Gardner Sundström möjligheten att besvara frågan med att berätta om att över 40 av dessa planer handlar om omvandlingen i Svinningeområdet och framför allt omställningen till kommunalt vatten och avlopp, V/A. Detta är en av de viktigaste miljösatsningarna vi gör i Österåker genom att koppla upp alla permanent och fritidshus till V/A och genom denna satsning bespara Österjön alla utsläpp och fortsätta att arbeta med miljömålen.

Jag fick även besvara frågan om vilka partier vi vill regera med efter valet om vi kan bilda majoritet. De senaste 8 åren har vi regerat med framgång och ansvarsfull ekonomisk hantering med Alliansen i Österåker.I det stora hela var det en OK debatt men det kanske kunde varit lite mer fart i den för eventuella radiolyssnare och till och med oss deltagare. Förvånande är dock att jag med mina 44 år var näst yngst för jag tror att Monique från Mp är något år yngre än jag. Detta måste varje politiskt parti ändra på. Nu startar MUF i Österåker och förhoppningsvis kan vi på så vis få in yngre i debatter och på uppdrag i kommunen under nästa mandatperiod!

Rösta på moderaterna och kryssa gärna nr 1 i fullmäktige valet – Kryssa Michaela

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s