Jag vill skapa förutsättningar för dig

I veckans Österåkersmoderaten, som finns att läsa i Tidningen Kanalen, skriver jag om att jag vill skapa förutsättningar för dig som bor och verkar i Österåker. Hela tidningen finns att läsa HÄR där också Ingela Gardner Sundström skriver om grunden för hela kommunen -ekonomin. Mary X Jensen riksdags och kommunfullmäktigekandidat skriver om sociala medier och dess inverkan eller påvekan i valet och våra landstingskandidater , Jan Olov Sundström och Anneli Unden.

Nedan finner du hela min tex.
Jag vill skapa förutsättningar för dig

Politik är inte bara för politiker. Politik handlar om allt runt omkring oss och varje dag påverkas vi av politiska beslut. Därför är det viktigt att politiken inte står i vägen för dig, utan i stället underlättar och gör livet enklare. Gör det möjligt för dig att påverka ditt eget liv. Det vill jag vara med att bidra till.

I Österåker har Moderaterna haft möjligheten att under många år få vara med och skapa möjligheter för människor. Detta har bidragit till att vi har en kommun dit många väljer att flytta och en kommun som fullkomligt blomstrar av egna företagare! Det går bra för Österåker. Precis som finansminister Ander Borg tar ansvar för Sveriges ekonomi så tar vi ansvar för Österåkers ekonomi. Vi vill förvalta pengarna på ett sätt som gör att du upplever att du får valuta för det du betalar in, men att du även har kvar pengar i din plånbok så att du själv kan styra över dina pengar eftersom det ger trygghet för dig.

Jag tror att politik ska handla om att skapa förutsättningar för att varje människa ska kunna få det mesta och det bästa från vad livet har att erbjuda. Jag tror inte på att överlåta ansvaret för varje individ till staten så att du blir beroende av bidrag eller regler som försvårar din tillvaro. Det var därför jag valde att bli politiker, för att kunna vara med och göra livet enklare. Ibland är livet svårt nog utan krångliga regelverk och byråkratier.

Ibland händer det saker som förändrar våra förutsättningar, då ska du känna att du bor i en kommun där du blir sedd och där du får den hjälp du behöver. Det ska inte bara finnas en trygghet på gator och torg utan även en trygghet i äldreomsorgen. Du ska känna dig trygg i att själv åldras och att dina föräldrar ska få en värdig vård. Det är viktigt. Du ska även känna dig trygg i att dina barn får den kunskap och det stöd de behöver från Österåkers skolor för att de sedan ska vara redo att läsa vidare i livet och ha med sig allt de behöver för att lyckas. Att de får rätt förutsättningar helt enkelt.

Österåker ska fortsätta vara framtidens och förutsättningarnas kommun. En kommun dit man väljer att flytta. En kommun där man vill att sina barn ska gå i skolan. En plats där man väljer att åldras. Du och jag har valt att bo i en kommun som ger förutsättningar, som tar ansvar och skapar trygghet. Jag hoppas att du fortsätter att rösta på Moderaterna och Alliansen för att vi ska kunna fortsätta skapa förutsättningar och vara beredda när framtiden kommer.

Möt mig gärna på plats i valstugorna eller på nätet.  Jag ser fram emot att höra vilka frågor som är viktiga för dig.

Michaela Fletcher Sjöman
Moderaternas första namn på valsedeln till Kommunfullmäktige i valet 1-19 september

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jag vill skapa förutsättningar för dig

 1. Jonas skriver:

  Det låter jättebra Michaela. Men exakt hur ska ditt parti få föräldrar att känna sig trygga med skolan t.ex.? Det säger ni inget om. Som det är nu är miljön en katastrof på flera håll. Ni har en lång väg kvar, samtidigt vill ni till o med att man ska flytta hit p.g.a. skolan?

  • michaelafletcher skriver:

   Hej Jonas,
   Tack för din fråga. Först vill jag fråga om du känner dig otrygg idag? Om så är fallet vad beror det på?
   Jag tror att politiker ska peka ut vägen och tala om vad vi vill uppnå och ge olika förutsättningar för att uppnå dessa mål, blanda annat genom att utbilda barnskötare till förskollärare inom förskolan, anställa kompetenta ledare och chefer som i sin tur kan förmedla en trygghet till sina anställda. Att decentralisera ansvaret så långt ner som möjligt gör att föräldrar och personal kan vara med och påverka sin verksamhet på ett mycket tydligare och bättra sätt. Valfriheten som vi som föräldrar har är viktig och vi kan avgöra var vi vill att våra barn ska gå i skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s