Alliansregeringen

Alliansregeringen har under mandatperioden satt våra kärnverksamheter i första hand och en mängd reformer har genomförts för att ökad kvalité. För 2010 tillfördes kommunerna 17 miljarder där Österåker fick en del för att förbättra skola, omsorg och vård. För 2011 tillförs en permanent höjning av statsbidragen på 5 miljarder kronor. Två viktiga uppgifter ligger nu framför oss när vi ser till välfärden i kommuner och landsting. Det ena är att överbrygga de ekonomiska problem som hänger sig kvar till följd av krisen och fortsatt värna viktiga välfärdsverksamheter. Det andra är att möjliggöra satsningar på skola och utbildning så att dagens barn och unga ges bättre kunskaper för framtiden.

Alliansregeringen vill också göra riktade satsningar inom utbildningsområdet. Därför föreslår vi en bred framtidsinvestering i det unga Sverige. Satsningen ska möjliggöra för fler unga människor att få kunskaper att bygga sina framtida liv på, förbättra möjligheterna till anställning och minska riskerna att ställas utanför arbetsmarknaden

Totalt vill vi satsa 6,2 miljarder kronor under perioden 2010-2014 med huvudfokus på grundskolan, lärare och lärlingar. Bland annat föreslås satsningar på lärares fortbildning, utökad undervisningstid i matematik i grundskolan, ett utbyggt lärlingssystem i gymnasiet och på komvux samt införande av betyg från årskurs 6. Därtill föreslås ytterligare platser på yrkesvux för läsåret 2010/2011. Totalt innebär satsningen 9,2 miljarder kronor till kommunsektorn, välfärden, skolan och utbildningssystemet 2010-2014.


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alliansregeringen

  1. anna skriver:

    Kan ni redovisa vad ni har använt pengarna ni fick för att förbättra skola och vård?

  2. kaj skriver:

    Hejsan! Har läst lite bland dina tidigare kommentarer och du har svarat att moderaterna har bidragit till små barngrupper i förskola och skola. Därför undrar jag vad du eller ni anser är en liten barngrupp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s