Förtal?

Nu skriver SvD och Expressen om att ett mail med bild på Mona Sahlin, (S) loggan och ett antal punkter där Mona ”talar om” hur hon gjort för att komma dit hon är idag genom att inte betala div. räkningar osv.  Nu har ursprunget spårats till en moderat politiker i Gnosjö.  RÄTTELSE: Ursprunget kommer EJ  från den moderate kommunpolitikern utan han har endast skickat det vidare. Nu menar (S) partisekreterare att han kräver att den moderata partiledningen vidtar åtgärder mot den moderata kommunpolitikern i Gnosjö. Än en gång använder sig (S) av överdrifter likt Ulvskogs uttryck om våldtäkt vid förra valrörelsen. Suck!
Man måste dock sätta saker i proportion. Jag håller med om att det inte är roligt när rykten sprids men i detta fall tror jag det handlar om att alla fattar att detta är ett skämt, även väljare som inte är politiskt aktiva eller ens särskilt insatta.  Men trots det avstod jag själv från att vidarebefordra just det mailet då det handlar om person och inte politik. Det är en fin gräns för vad som är OK och vad som inte är OK.
I vår kommun Österåker har det historiskt varit populärt att både anmäla men framför allt förtala en efter en. Det finns människor som tangerar gränser till förtal. Oftast anmäls det inte av den som blir förtalad av olika skäl och detta sätter förtalren i system, om det beror på provocering eller om de upptäcker att det gick ju förra gången så de fortsätter lite till. Ännu så länge tror jag inte, i alla fall inte vad jag vet om, att jag blivit utsatt för förtal men efter gårdagens inlägg om sandlådan är det väl bara en tidsfråga.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Förtal?

 1. Gunnar skriver:

  Sanningen svider för Mona, och detta är ju inte direkt någon ny nyhet:

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1962096/har-ar-bluffbrevet-som-gor-s-rasande

 2. Jim skriver:

  Allt som står i utskicket är ju sant. Men det skapades på forumet ”Flashback” för 1 år sedan. Inte av någon moderat politiker.
  https://www.flashback.org/p18206972#p18206972

 3. Sanningen skriver:

  Varför hymla om fakta? Det som finns i mejlet har ju defakto förekommit.

 4. Tebbe skriver:

  URSPRUNGET är inte spårat till denna politiker vad jag förstår. Han har bara skickat det vidare till en socialdemokrat, som på så vis såg avsändaren. Så vem som SKAPAT mejlet vet man alltså inte. Eftersom det finns länk till dig från SvD är det bra om du ändrar detta. Annars blir det ju nästan förtal mot kommunpolitikern:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s