Ungas värderingar och vilka röstar de på

SvD skriver att de unga väljer rödgrönt i valet. Nu är vårt jobb (vi som gräsrötter)  viktigare än tidigare.  Att tyda av artikeln handlar det om att det parti, det block som bäst kan förmedla en framtidsbild för de unga vinner deras röster. Det handlar inte om att bara tala jobb utan också om värderingar.  I artikeln framgår det att dagens unga ser det viktigare att vara en bra förälder och att engagemang i ideella föreningar ökar. Då ligger de politiska partierna och moderaterna i rätt linje. Som ung är det uppenbarligen viktigt att få spendera mer tid med sin familj och att ha ett jobb som man trivs med.  Bra, då är moderaterna det partiet man ska lägga sin röst på.  Med moderat politik kan du som själv välja den barnomsorg som passar dig och dina familj bäst, med moderat politik får du mer kvar av dina intjänade pengar för att själv kunna välja vilka aktiviteter dina barn ska ägna sig åt. Med moderat miljöpolitik  hittar vi ett sätt att leva tillsammans med naturen utan att förstöra den. För att kunna förverkliga de satsningar och investeringar som behövs för att klara kilmatutmaningen behöver Sverige ha goda statsfinanser dvs mer folk som jobbar.

Det är med en viss lättnad jag konstaterar att enligt artikeln det inte är någon direkt vänstervåg som drar fram bland de yngre.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ungas värderingar och vilka röstar de på

 1. Anna skriver:

  Du säger att Moderaterna är det bästa alternativet om du vill ägna mycket tid åt dina nära och kära för du får göra vad du vill med dina pengar? Hmm å andra sidan måste man ju arbeta hårdare för de pengarna man får tack vare era skattesänkningar och nedskärningar. Det i sin tur gör ju att man inte orkar umgås kvalitativt med sin familj.

  • michaelafletcher skriver:

   Men varför ska du jobba mer om du får kvar mer av din lön? Det är i så fall ditt eget val om du vill jobba mer, eller? Ingen tvingar dig att arbeta mer.

   • Anna skriver:

    Eftersom att era skattesänkningar faktiskt har lett till nedskärningar i den kommunala sektorn så måste jag ju arbeta hårdare för att kunna hålla samma standard på arbetet som det egentligen behövs flera människor att göra. Men kvalitet är väl inget som ni moderater förespråkar! Det viktiga är väl att skatten sänks.

   • michaelafletcher skriver:

    Njae så är det ju inte.
    Som du säkert vet har det varit en GLOBAL finansiell kris där också Sverige kände av krisen. I Sverige har vi dock klarat oss bättre än många andra länder i Europa. Du har dock rätt att det troligen är så att att an i storstäder med omnejd säkerligen är tvingade att arbeta mer effektivt än på landsbyggden då storstäderna drabbas av utjämningspolitiken. Det är vi kvinnor i storstäderna som betalar till kanske Häreldalen eller likannde ort.
    Så Anna nej det beror inte på skattesjobbskatteavdraget som främst gynnar läg- och medleinkosmttagare.

 2. Tobias skriver:

  Du skriver moderat miljöpolitik, ett sätt att leva tillsammans med naturen, men vad innebär det i praktiken?

  • michaelafletcher skriver:

   Hej,
   Som jag ser det handlar det om att ta tillvara på naturen utan att vi för den delen inskränker vårt sätt att leva utan istället möjliggör att forskningen medger och finner andra sätt. I Sverige, utanför Stor-Stockholm, behöver vi tex bilen. Vi kan inte bekämpa bilen men vi kan bekämpa avgaserna, alltså finna andra alternativ.
   Michaela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s