Förskolor och barn

För att knyta an till li(S)tettan i Österåkers första-maj tal om att barngrupperna i förkolan är för stora har vi nu ett nytt nyckettal att glädjas åt. Den faktiska närvaron är i snitt 4,7 barn / anställd. Det nyckeltalet är talande för hur det faktiskt ser ut. Till det kan vi cokså lägga informationen där de brukarundersöknignar / enkäter där föräldrar får svara på hur de upplever den verksamhet som man lämnar sitt barn i varje dag.
Den erfarenhet jag  har av förskolor är att man inom sin verksamhet fördelar barn i grupper för att inte ha alla i en och samma grupp.  Vi har bra verksamheter i Österåker men vi ska inte sätta och ner och rulla tummarna för det. Nu kan vi bara bli bättre.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förskolor och barn

  1. Sara Kjernholm skriver:

    Hej Michaela,
    hur har man kommit fram till den faktiska närvaron? Dvs vilken period har man tittat på? Har man även tittat på personalens faktiska närvaro? Alla förskolor? Vet du hur stor del av frånvaron som beror på sjukdom (för det är ju inte direkt ngt att glädjas över, eller hur? Just smitta är ju en av de negativa konsekvenserna av just stora barngrupper).
    Mvh,
    Sara Kjernholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s