Valborgsmässoafton och Nattvandring

För andra året i rad ska jag nattvandra med föräldrar och andra vuxna i Österåker. Mina barn är ännu inte i den åldern men det är säkert inte fel att orientera sig redan nu i den världen.

Anledningen till mitt engagemang är att jag vill kunna, med både inlevelse och trovärdighet, tala för att alla föräldrar ska ut och nattvandra någon gång. En del skolor ordnar schema för nattvandring i det område där man bor. Skulle alla föräldrar engagera sig en gång per år skulle schemat fyllas direkt och varje helg vara schemalagd. Det är långt ifrån där vi är idag. Känslan att det inte mitt ansvar infinner sig lätt när det är sådan brist på egnagaemang för just anttvandrignen. Om fler visste vad ungdomarna höll på med skulle förhoppningsvis fler föräldarar vara ute. Det kan orimligen vara kommunens uppgift.  Tyvärr finns uppfattnignen hos många att det är kommuenns ansvar att anställa fler fritidsfältare och fler fält assistenter som ska ta hand om barnen /ungdomarna. Vart tog då föräldra ansvaret vägen?
En jämförelse som gjorts tidigare är att det är enkelt (eller enklare) att få människor att vara nattvakter vid båtklubbarna än att få föräldrar att nattvandra för sina barn. Lite tänkvärt.

Förra året var det inte varmt vilket resulterade i att många ungdomar stannade hemma. De ungdomar vi träffade var förhållandevis lugna och städade men det fanns en och annan som var alltför ung eller alkoholpåverkad, men absolut inte något slagfält som jag hört det finns farhågor om.
Jag kan varmt rekommendera andra föräldrar och vuxna att nattvandra och finnas tillhands för ungdomarna om det skulle behövas.

Vill Du vara med? Anmäl dig på www.nattvandra.nu/osteraker eller kom direkt till Bergagården kl. 20:30.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s