Lysningspresent från Österåker

till det kungliga bröllopet som ligger nära i tiden då vår kronprinsessa ska gifta sig med Herr Daniel Westling. Det första riktigt stora Kungliga bröllopet i Sverige sedan HMK och HMD gifte sig. Vilken glädje för alla i Sverige och vilken glädje för kronprinsessan och Herr Daniel Westling inte minst.

Nu ställs frågan till samtliga kommuner om vilken gåva de avser att ge kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling.
Från Österåker vill vi ge en gåva vi vet att både kronprinsessan och våra kommuninvånare / skattebetalare tycker är bra.

Vi skapar en fond i kronprinsessans namn som ska gå till barn i behov av stöd och med särskild inrikting mot barn med dyslexi i vår kommun. Som första kommun ger vi alltså en gåva i kronprinsessans namn tillbaka till oss själva och på detta vis kringgår vi också ett problem som eventuellt kan uppstå där frågan inte är helt klar om det är tillåtet att ge en gåva enligt kommunallagen. Utan att vara det minsta blygsam är jag stolt över att mitt förslag till lysningsgåva accepterades och nu också genomförs med en årlig insättning om 100.000 kr per år.

Jag hoppas att Österåkers kommun kommer att bli den kommun som andra talar om ligger i spets för barn med dyslexi, läs- och skrivsvårigheter. Så många barn vi kan rädda med förebyggande arbete, att tidigt upptäcka om barnet har dyslexi. Jag är glad att Österåker nu tagit detta beslut. Jag hoppas att Österåkers kommun också blir den kommun dit företag väljer att etablera sig för att deras blivande anställdas barn får gå i de bästa skolorna. Österåkers kommun är framtidskommunen. Men som i förra inlägget det handlar om inställning, hur man väljer att se på tillvaron och sig själv.

Läs med HÄR.

Det här inlägget postades i 1, Herr Daniel Westling, Kronprinsessan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s