På Cinderella och moderaternas vårkonferens

450 moderater från Stockholms län på Viking Line Cinderella samlade för att knyta kontakter, lyssna och lära och inte minst känna oss motiverade (tror inte att det finns någon brist på motivationen dock) och inspirerade inför valrörelsen.

Programmet är tight  och allt ska hinnas med, alla vill man hälsa på och höra hur det går för just dem. Så här efter alla årsmöten och nomineringsstämmor är avklarade är det en mjukare stämning och moderaterna är nu laddade för valrörelser. En sådan energi och kraft och inte minst vilja att föra fram vår politik. 

Konferensen startade med att Catharina Elmsäter-Svärd och Sten Nordin hälsade välkomna och förste talar ut var Anders Borg! Min hjälte! Jag undrar om det någonsin funnits en bättre finansminister, en finansminister som har allt, 1. han är moderat, 2. han är kunig, 3. han kan förmedla inte minst beröra (och det är stprt att en finansminister berör och 4 han e ju ganska söt också. Finns det någon man kan jämföra dessa egenskaper med? Östros, nja nu har han ju inte varit (och kommer inte att bli) finansminsiter men OM, G. Persson på sin tid? Åsbrink, Adolf Dahl var förvisso moderat  …1930-talet.
Nåja, Finansministern målade en tydlig bild av att det finns två alternativ den 1-19 september, ett block som vill backa in i framtiden, ett block som inte riktigt vet vad de vill annat än att de vill höja skatterna = säga nej till nya jobb och Moderaterna med Alliansen som  bäddar för framtiden,  Föregångslandet sitter nu i en mycket bättre sits än många andra europeiska länder som nu drar åt svångremmen och sätter in gigantiska sparpaket. Alliansen har tagit ansvar för ekonomin och i och med det står vi väl rustade trots den värsta finansiella krisen sedan 30-talets depression. De lände i Europa som har ett bättre utgångsläge är de som är borgerligt styrda.
Vi har en hög arbetslöshet, men inte tillnärmelsevis lika hög som andra länder, vi toppar kanske på 9% och det viktiga nu är att se till att dessa arbetslösa inte fastnar där utan så snart det bara är möjligt kan komma ut i arbetslivet.

Självaste statsministern var också på plats och höll tal och som vanligt är han bra, mycket bra! Fredrik uppmanade oss att nu och i valrörelsen tala om vad det är vi gör bra, debatt ska inte undvikas men hellre tala om vad vi vill än att baktala andra. Visst kommer det behövas för at tydliggöra alternativet men ingen vinner på att tala illa om andra. Moderatenra och alliansen ser till att det lönar sig att arbeta, som tar ansvar för ekonomin i föregångslandet Sverige, där alla människor har lika värde men inte buntas ihop till en grå massa, där alla människor är individer som kan och vill välja själva hur de vill leva sitt liv.Där vi alla bidrar till de välfärdstjönster som tillhandahålls från stat och regering men den stora skillnaden är att vi anser att de pengar man tjänar är dina och inte statens. Varje människa har rätt att äga fast egendom, varje människa har rätt att välja vad man vill spendera sina pengar på, ingen politiker ska bestämma det.
Ja jag är en stolt moderat, jag är fullständigt övertygad om att det goda alternativet (moderaterna och alliansen om det skulle finnas ngn tvekan om saken) vinner över det onda.

# Cinderella

Det här inlägget postades i 1, Blandat, Moderaterna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s