Vad är det för j—-a rättvisa?

Läser på e24.se om hur skatterna kommer att höjas med en SVMP-seger i höst. När man nu summerar ihop det som hittills har meddelats från vänsterexperimentet är det inte dåligt hur lite vi få behålla av våra löner. Hur kan man kalla det rättvisa att ta från våra intjänade löner, var finns rättvisan i att återinföra förmögenhetsskatten, fastighetsskatten? Var? Var finner man rättvisan i att det är lika ”lönsamt” / olönsamt att arbeta som att få bidrag? Hur kommer vårt Sverige se ut?

Det har med alliansens politik visat sig vara lönsamt att arbeta, fler arbetar mer och det kommer således in mer till statskassan eftersom fler arbetar, dvs mer pengar till pensionärerna och mer pengar till våra verksamheter. HUR kan SVMP kalla RUT-avdraget orättvis utan att samtidigt säga att det är;  en sämre människa som ska behöva arbeta med hushållsnära tjänster=ibland städa, ibland stryka, ibland putsa fönster osv. Hur är det orättvist att få ha ett arbete som möjliggör pension och sjukpenning och en betydligt mycket säkrare tillvaro? Hur är det fel att få bort den svarta marknaden?

Statsvetarna talar om att detta inte avgör valet, men det borde det göra för det handlar om en syn på människan! Hur vill vi bli uppfattade? SVMP ser uppenbarligen på människan som mindre vetande och en som behöver tas omhand till skillnad från oss moderater som tror på människans förmåga och vilja och att morötter alltid är bra för att öka motivationen.

Läs också Thomas Ardenfors blogg här.  Och här är filmen som Thomas refererar till HÄR

För övrigt anser jag att du ska rösta moderat i valet 1-1 9 september 2010. Gå med här:

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s