En ljuvlig tanke och en förfärlig….

Per Gudmundsson skriver idag i SvD om att det i går var sista dagen för registrering för  politiska partier till valet 2010.

Det gladde mig efter att ha läst på Valmyndighetens hemsida om nyregistrerade partier inför valet 2010 att det inte är fler än två lokala partier i Österåker (men man vet ju aldrig kanske har de inte hunnit registra alla…). Precis som Gudmundsson har jag också slagits av tanken och konstaterat efter att ha läst de nyregistrerade partierna och dess namn ”att det finns en hel del kufar därute”. Samtidgt i Aftonbladet idag står det att läsa att moderaterna skulle vara kameleonter, mörkblått är mörkblått. Jag tror inte att alla håller med dels med tanke på vad Gudmundsson skriver (som jag har betydligt mycket mer förtroende för än sign ”EF”). Viss kan man kanske säga att (M) drar sig mer mot mitten, men jag vill hellre instämma i att Moderaterna idag är ett parti som utvecklas och förnyas i takt med att omvärlden förändras. Fredrik Reinfeldt sa också: ”Förändras eller dö”. Vi ser på opinionsundersökning efter undersökning om väljarstöd att (S) tappar stöd. Beror det möjligen på att man inte förändrat sin politik efter hur omvärlden ser ut. För min del kan de gärna på stagnera. Men det viktiga är att vi förändras och att vi lyssnar på de verksameter vi som kommunpolitiker har att finansiera och kvalitetssäkra. Nej det viktigaste är inte huvudmannaskapet, det viktigast är kvalitén i verksamheten.

Och nu meddelar ocks vänsterpartierna att de efter valet, om de vinner vill säga, tänker avskaffa RUT-avdraget. Läs mer om RUT och statistiken här.

Om 50 år hur ser då våra kärnverksameter ut? Hur finansieras de? Vem finansierar vad? Finns de s.k. max-taxorna kvar? Jag vet inte, jag är ingen spåkvinna men vad jag vet är att det inte kan se ut som idag. I så fall har vi ett Sverige som arbetar och lägger alla de intjänade pengarna till en kassa nämligen statskassan (alt. kommunkassan).  Vad jag också vet är att jag antingen är död eller så är jag i alla fall pensionär och möjligen ibehov av viss hjälp i mitt hem, om jag har något eget hem förresten om (S) vinner ska de ju återinföra fastighetsskatten också….

Slutsats: Fyra år till! Elelr som Guvenör Schwarzenegger sa när han kandiderade igen: ”Four more Years”.. och till (S) önskar jag säga Hasta la vista ….

Andra som bloggat: Kent Persson (M)

Det här inlägget postades i 1. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En ljuvlig tanke och en förfärlig….

 1. Mikael Drakenberg skriver:

  Hej!

  Jag håller med dig om att man hela tiden behöver förändra för att anpassa sig till förändringar i Omvärlden. Personligen tycker jag också att våra myndigheter skulle behöva lite förändring i hur de arbetar. Jag vet att politiker inte skall detaljstyra saker och ting, men när man ser något som inte fungerar därför att många inte får hjälp, stöd eller skydd då behövs förändring.

  Vi ser tex att alltfler av våra nyutexaminerade och relativt nyutexaminerade akademiker hamnar mellan stolarna, därför att
  arbetsförmedlingens databas inte innehåller något som är relevent
  för dagens samhälle och dagens och framtidens värld.

  Tex så finns inga akademiska utbildningar bland de kompetenser eller utbildningar som finns i deras databas. Flera berättar att när man skall registrera sig på arbetsförmedlingen så går det inte för det finns ingenting som motsvarar vår kompetens, vår utbildning, vår kompetens finns inte att finna i deras datasystem. Det är många som också bemöts av total inkompetens på arbetsförmedlingen därför att
  de förstår sig inte på vad det innebär att ha en akademisk utbildning.

  De talar bara om yrken och jobb och då räknas bara yrkesutbildningar och KY hos Arbetsförmedlingen. Tex så berättade en vän för mig nyligen hur illa och urusel behandling och bemötande hon fick av Arbetsförmedlingen i sin hemkommun. Jag känner igen mig i det här, dvs att de inte förstår sig på och inte har någonting som motvarar vår kompetens i sin databas, vilket gör att vi inte kan registrera oss på ett ”korrekt” sätt.

  Det gör att alltfler nyutexaminerade hellre låter bli kontakten med arbetsförmedlingen, dessutom så finns det enligt oss ingen anledning att ha någon kontakt eftersom vi ändå inte har rätt till någon arbetslöshetsersättning på grund av det bortttagna studerandevillkoret.

  Det är många som därför istället väljer att låta bli arbetsförmedlingen, dvs inte vara registrerad som arbetslös. Det är helt enkelt ingen idé för de som drabbats av det borttagna studerandevillkoret att vara registrerade för de får någon arbetslöshetsersättning.

  Det är många som registrerar sig i andra länder istället, därför att
  det ökar deras sannolikhet att få ett jobb som motsvarar deras akademiska kompetens. Det är alltfler som väljer att helt enkelt vända ”Sverige” ryggen därför att Sverige har stängt dörren för oss genom det borttagna studerandevillkoret.

  Många som inte har rätt till arbetslöshetsförsäkring är i dagens Sverige helt och hållet i händerna på antingen Socialen, eller kyrkan och välgörenhetsorganisationerna.

  Vi ser att många därför utvandrar/emigrerar permanent detta för att de vet med sig att ”I Sverige kommer jag aldrig någonsin att bli accepterad någonstans på arbetsmarknaden eller i samhället som helhet”.

  Vi ser att detta går ner i åldrarna, dvs det är många som vänder Sverige ryggen redan i skolåldern och tar steget över till Jr och Sr. High School i Amerika och Kanada istället för att då får de redan från början en bättre koppling mellan skola-utbildning-arbetsmarknad. Detta därför att man därborta jobbar utifrån en helt annan pedagogisk modell som fokuserar på samverkan istället för att stå och mata på med kunskap från katedern. Denna pedagogiska modell som är mycket framgångsrik och bidrar till mycket bättre anställningsbarhet benämns Service-Learning.

  Sverige behöver förändra så inte fler av våra barn och ungdomar blir oanställbara. Svenskt Näringsliv och TCO har redan slagit larm om att antalet OANSTÄLLBARA ökar med raketfart. Detta i rapporterna ”Akademi eller verklighet” och ”Jakten på anställningsbarhet”.

  Så förändring är viktigt innan hela framtidens arbetskraft utvandrar till länder där deras intressen bättre tas tillvara och där man bryr sig om de som vill investera i sig själva och göra sig anställningsbara. Vi ser redan idag att det är alltfler som tar steget bort från Sverige och söker sig till länder som Amerika, Kanada och Australien, bland annat därför att där är trösklarna mindre , dvs det är hur lätt som helst att komma in på arbetsmarknaden. Mycket tack vare deras Entry Level Jobs. Men också därför att de ser INGEN som OANSTÄLLBAR. Dvs, utbildning och högre utbildning är man mycket mer positiv till och det visar på att man har rätt karaktär.

  Sverige måste därför börjar ta tillvara de vi själva utbildar och utexaminerar annars kommer det att gå åt helvete med hela Sverige.

  Mvh

  Mikael

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s